www.varchev.com

Кои ще са печелившите компании след увеличения бюджет на НАТО

SPX and Defense sector

Рейтинг:

12345
Loading...

Ако проследим търговското поведение на Тръмп от както е на власт, ще забележим една линия по която се движи през цялото време. След като спечели президентските избори, първото нещо което предприе е да посети две от най-богатите икономики в света, Китай и Саудитска Арабия. Там той подписа мулти милиардни сделки за продажба на щатския оръжия, които оказаха изключителна подкрепа на акциите от отбранителния сектор. Сега явно е ред на ЕС, първо да отдели по-голяма част от бюджета си, а след това да се насочи към покупка на щатска военна техника. От където и да погледнем тази новина, САЩ като лидер в НАТО ще се облагодетелства най-много.

Днес членовете на алианса се договориха да заделят 2% от БВП за бюджета на организацията по-бързо от преди, като ангажименти ще бъдат увеличени над този дял в бъдеще. Към момента, пет от 29-те страни членки на НАТО са постигнали целта от разходи за отбрана от поне 2% от БВП, като сред тях са САЩ, които харчат 3,5%, и Великобритания с малко над 2%.

Фундамента за ръст в отбранителния сектор е налице, нека разгледаме къде се намира той като цяло и към кои компании да се насочим, за да се възползваме максимално от ситуацията.

SP500 vs US Defense Sector

При сравнение на ценовото движение между SP500 и US Defense Sector става ясно, че отбранителния сектор в Щатите е подценен спрямо индекса, а предвид добрите перспективи пред него е добре да закупим ETF комбиниращ голям брой компании от сектора или да се насочим към следните акции:

Lockheed Martin - LMT. Компанията се намира във възходящ тренд... от както е на пазара (1995г.), като финансовите и показатели са повече от отлични. Текущата корекция ни дава възможност за печалба от над 15%, ако цената не успее да преодолее предходния връх образуван в края на април.

Northrop Grumman - NOC. Подобно на Lockheed, възходящия тренд е налице от над 10 години, а текущата корекция дава добра възможност да реализираме малко над 10% до предходния връх. С неотдавнашната придобивка на Northrop Grumman за 7,8 милиарда долара на ATK Orbital (ОА), NOC вече е основен играч в производството на ракетни системи и сателитни компоненти.

Raytheon - RTN. С Китай и Русия в лицето на основен конкурент, и техните разработки на свръхзвукови оръжия, RTN има готовност да се възползва от напредъка по отношение на договорите и държавните субсидии. Независимо дали става дума за заплаха от ядрената програма на Северна Корея или свръхзвуковата руска ракета , Raytheon е добре оборудван, за да помогне на военните да се противопоставят на технологичния напредък на щатските съперници.

С по-малко влияние върху печалбите очаквам увеличения бюджет да подпомогне Boeing и Airbus.


 Ето къде да търсим печалба през Q2 - сезона на отчетите


Графика: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни