www.varchev.com

Хедж фондовете използващи математически алгоритми властват над Wall Street

Рейтинг:

12345
Loading...

Алексей Поярков, бивш златен медалист на Международната математическа олимпиада за гимназисти, прекарва повечето от времето си в усъвършенстване на алгоритми в компании, като Microsoft Corp., където е спомогнал за създаването на търсачката BING.

Миналата година имаше спор между Renaissance Technologies LLC, Citadel LLC и TGS Management Co., като всички искаха той да работи за тях. Победител бяха TGS, като хора запознати с договора му казват, че той е спечелил над $700 000 през първата си година.

Руският софутерен инженер, който отказа да коментира не е имал почти никакъв опит във финансовата сфера. Това което искат от компанията е неговото умение да създава алгоритми, набор от правила за калкулация и решаване на проблеми, които във финансовия свят бързо да анализират данни и да решават дали да купят или да продадат.

На много трейдинг подове, количествените анализатори печелят уважение и пари, след като инвестиционните компании назначават математици и историци. Традиционните трейдинг стратегии остават на по – заден план.

Преди десетилетие най-добрите завършващи искаха да бъдат трейдъри на инвестиционни банки на "Wall Street", но сега се надпреварват за влизане в количествени хедж фондове ", казва Антъни Лоулер, които помага за количественото инвестиране в GAM Holding AG .

Guggenheim Partners LLC построиха „супер компютър“ в Lawrence Berkeley National Laboratory в California за да обработват числата по-бързо. Електричеството за машината излиза около $1млн на година.

Алгоритмичната търговия съществува от доста време, но не е била толкова популярна. През 1988 The Wall Street Journal  публикува статия за компания, която търгува опции и е имала супер компютърна система. През 2010 авторът на статиятa издава книга, която става bestseller и в нея се разказва за възхода на количествените хедж фондове.

Прогнозите показваха, че трейдърите, които се доверяват на алгоритми, а не на стандартни трейдинг практики ще станат кралете на Wall Street.

fa

Този ден настъпи. Алгоритмичните хедж фондове са отговорни за 27% от сделките с американски акции, което е ръст с 14% спрямо 2013г.

В края на първото тримесечия, количествените хедж фондове са притежавали $932 млрд в инвестиции, което е с 30% повече от това, което притежават обикновените хедж фондове.

Източник: WSJ

Junior Trader Stefan Panteleev


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни