www.varchev.com

Кризата в Каталуния се задълбочава. Как да измъкнем най-доброто от ситуацията в региона?

Рейтинг:

12345
Loading...

Каталуния е на път да влезе в много сериозна конфронтация с Испания, след като парламента в региона гласува своята независимост от Испания, а централното правителство в Мадрид получи правомощия да отстрани сепаратисткото ръководство. Испанският сенат одобри мерките, даващи на Мариано Рахой силата да наложи контрол върху Каталунската администрация, посредством член 155 от конституцията на Испания.

Европейските лидери остават твърдо зад правителството на Мариано Рахой, като Доналд Туск - президентът на ЕС каза, че "Испания остава единственият ни събеседник, но не подкрепяме насилственото отнемане на властта в Каталуния".

Активистите в подкрепа на независимостта призоваха за образуването на човешки щит около административните сгради с цел да осуетят испанските усилия да поемат контрол над областта. Всичко това обаче, може да доведе до ескалиране на напрежението и масови размирици в региона, които да окажат силно негативно влияние върху испанския индекс Ibex 35 и еврото.

Ето пазарната реакция към момента и как да измъкнем максимума от стеклите се обстоятелства.

Испанските 10-годишни облигации се понижиха силно, като увеличиха сериозно разминаването в доходността спрямо немските си конкуренти, а испанския IBEX 35 се понижи с 1.4%. На фона на конфронтацията в Испания и плановете на Марио Драги да продължи QE програмата, EUR беше най-слабата валута днес, като се понижи с 0.60%.
Bonds

Испанският IBEX 35 отбеляза понижение от 1.4% преди края на европейската сесия, като очакванията са проблемът да се задълбочи и да наблюдаваме по-дълбока корекция. Технически погледнато цената ни дава и добра възможност за Short позиции следващата седмица. Наличен е пробив на дългосрочния възходящ тренд, съчетано с пробив на 200SMA. Индексът коригира до нивата на дългосрочния диагонал, 200SMA и 38.2% корекция на новия низходящ тренд. Dem(13) е в зона на свръх покупки, като все още не дава сигнал. 50 под 200SMA - негативно за цената. Очакванията са в понеделник индекса да отвори с гап надолу, като всяка корекция след това ще ни даде възможност за Short със SL над последния връх, горния диагонал на новия тренд и 50% корекция на Фибоначи.

Графика IBEX 35

Алтернативен сценарий: Ако цената се покачи до нивата над пробития дългосрочен диагонал, 200SMA и краткосрочния низходящ диагонал, негативния сценарий ще се развали и е по-вероятно да наблюдаваме ръст при испанските акции.

Нека разгледаме и EUR/USD
Фундаментално противоречията в Испания и продължаващата политика на евтини пари от страна на ЕЦБ ще тежат на обединената валута, поне докато не видим трайно разрешаване на проблемите в Каталуния.
Технически EUR/USD успя да активира образувалия се H&S на дневна графика и ни дава добра възможност за краткосрочен Short с цел нивата около 1.1500, където цената се очаква да срещне подкрепа от 38.2% корекция на Фибоначи и дългосрочен хоризонтал. След това нашите очаквания са цената да коригира нагоре, като ще търсим втора възможност за Short с новия тренд. SL ордер би бил удачен на нивата около 1.1920.

Графика EUR/USD

Алтернативен сценарий: ако цената се върне обратно във фигурата и пробие върха образуван от дясното рамо, негативния сценарий ще се развали и е по-вероятно да наблюдаваме повишение в стойността на еврото.

Jr Trader Petar Milanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни