www.varchev.com

Лихви, БВП и приходи - акцентите на седмицата

Trading Pit Wall Street

Рейтинг:

12345
Loading...

Новата седмица се очертава да бъде най-натоварената на Wall Street, като много големи имена в технологичният сектор, като Facebook, Amazon и Google ще се отчитат.

Инвеститорите също така ще следят лихвените нива за да видят дали доходността на 10-годишните облигации най-накрая ще достигне 3%. Ако това стане факт, то това определено ще натежи на акциите.

В същото време, вниманието ще се обърне обратно към монетарните политики, като има срещи на ECB и BoJ, въпреки, че е слабо вероятно която и да е от двете централни банки да разклатят лодката на политиката.

Докладите за БВП също ще бъдат на фокус, като се очакват данните за Великобритания и САЩ.

Геополитическите разговори също ще бъдат наблюдавани от инвеститорите.

1. Натоварена седмица за Щатските компании

В най-напрегната седмица от корпоративните отчети за първото тримесечие, повече от 1/3 от членовете на S&P 500 ще бъдат под светлините на прожекторите. По-голямата част от фокуса ще бъде върху групата FAANG.

След края на сесията в Понеделник, Alphabet се очаква да докладва 22% повишение в приходите до $30.3 млрд, с нетни печалби покачващи се с 21%. Анализаторите очакват Facebook да отбележи 42% повишение в тримесечният си доход. Акциите на компанията загубиха над 10% по време на скандала с Cambridge Analytica, и инвеститорите ще следят с интерес дали пред фирмата предстоят нови загуби.

Други големи имена, които ще се отчитат през седмицата включват Twitter, Qualcomm, eBay, PayPal, Microsoft, Baidu, Boeing, Caterpillar, 3M, United Technologies, Verizon, AT&T, Comcast, Visa, Ford, General Motors, UPS, Starbucks, ExxonMobil и други.

2. Решение не ECB за нивата на лихвите в региона

ECB са напълно сигурни, че ще запазят нивата на лихвите на текущите им рекордно ниски нива по време на срещата в Четвъртък. Президентът на банката Mario Draghi ще направи пресконференция 45 минути след публикуването, като инвеститорите ще наблюдават за нови индикации относно неговите планове за прекратяване на QE програмата.

3. Решение на BoJ за нивата на лихвите в Япония

Bank of Japan също ще проведе среща, в края на която ще последва и решение за нивата на лихвите. Управителят на банката Haruhiko Kuroda ще държи пресконференция след това и ще обсъди решението. Не се очакват отклонения в монетарната политика, като прогнозите остават, че инфлацията ще достигне целта си от 2% през 2019 година.

4. Брутен Вътрешен Продукт на САЩ

Трейдърите ще следят за данните за БВП в САЩ този Петък, за да оценят как се представя най-силната икономика в света на фона на повишенията на лихвите. Очакванията са за повишение по време на периода Януари - Март с 2.0%, което по-слабо от 2.9% за предходното тримесечие. Основна причина за понижението е резкият спад на потребителските разходи.

5. Брутен Вътрешен Продукт на Великобритания

Пазарните играчи ще се фокусират върху БВП на Великобритания, търсейки насоки как се справя икономиката в наближаването на Brexit. Прогнозите са за повишение с 0.3% за първите 3 месеца на 2018 година, след разширение с 0.4% за предходния период.

Източник: Bloomberg Pro Terminal


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни