www.varchev.com

Лихви на ECB и BOJ, докато сезона на отчетите тече и през следващата седмица

VF Trading pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Що се отнася до икономическия календар, следващата седмица ще стартира тихо, без значими новини в първите дни, които да доведат до силни пазарни колебания. Сирия обаче остава на фокус и макар малко вероятно, ескалация на напрежението там ще доведе до нов възходящ спайк при петрола, а как Тръмп ще реагира и до какво ще доведе това е съвсем друг въпрос. При липса на фундаментален фактор от страна на Близкия изток, очакваме слаба волатилност при JPY и възможна корекция на петрола. Сезонът на отчетите ще тече и през следващата седмица, като още в понеделник очакваме отчета на Alphabet, който може и най-вероятно ще се окаже ключов за настроенията в технологичния сектор. През седмицата ще бъдат публикувани и докладите на военните компании при които се очакват достигане на рекордни стойности, тъй като по време на първата година от президентството на Тръмп, щатската администрация се постара да сключи колосални сделки за продажба на военно оборудване на Китай и Саудитска Арабия. Въпреки липсата на икономически новини в първите дни на седмицата, горните редове предполагат динамично поведение от страна на индексите.

През следващата седмица трейдърите ще насочат вниманието си първо към ЕЦБ в четвъртък и след това към Bank Of Japan в петък. Очакваме решенията за основния лихвен процент и на двете централни банки. Очакванията сред инвеститорите са, че нито ЕЦБ, нито Bank Of Japan ще пристъпят към промяна на монетарната си политика и още по-малко към промяна на лихвите. Основната причина за това са нарастващите притеснения около търговската война, въпреки факта, че Япония и ЕС няма да понесат удар. Вероятностите за повишение са следните: 6.2% за ЕЦБ и 10.2% за Bank Of Japan. С други думи настроенията предполагат слаб импакт на решението върху EUR и JPY. Макар и малко вероятно, не бива да изключваме и изненада от страна на централните банки. Промяна на лихвите към по-високи ще доведе до рязко поскъпване на съответната валута.

Икономически календар за следващата седмица - 24.04 до 27.04.2018г.

Понеделник
03:30 Япония - Производствен PMI
10:00 Франция - Производствен PMI
10:30 Германия - Производствен PMI
11:00 Еврозона - Производствен PMI
17:00 САЩ - Продажба на съществуващи домове

Вторник
04:30 Австралия - CPI
11:00 Германия - IFO Бизнес климат
17:00 САЩ - Продажба на нови домове
17:00 САЩ - Потребителско доверие
23:00 САЩ - Петролни запаси според API

Сряда
Почивен ден в Австралия и Нова Зеландия
17:30 САЩ - Петролни запаси

Четвъртък
11:30 Великобритания - одобрени ипотечни кредити
14:45 Еврозона - Решение на ЕЦБ относно лихвения процент
15:30 САЩ - Продажба на стоки за дълготрайна употреба
15:30 Еврозона - Пресконференция на ЕЦБ

Петък
01:45 Нова Зеландия - Търговски баланс
02:30 Япония - CPI
02:50 Япония - Индустриално производство
02:50 Япония - Ниво на безработица
02:50 Япония - Нови работни места
04:30 Австралия - PPI
06:00 Япония - Основен лихвен процент
06:00 Япония - Доклад на Bank Of Japan относно монетарната политика
15:30 САЩ - БВП


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни