www.varchev.com

Майкъл Маркъс - "Когато позицията ви губи и не сте сигурни дали да я задържите, преоценете мотивите си"

Рейтинг:

12345
Loading...

Майкъл Маркъс е изключително успешен търговец. В ранна възраст, Майкъл Маркъс започва да прави изследвания за брокерска фирма, след което той се присъединява към Commodities Corporation да търгува пари на компанията. По време на престоя си в Commodities Corporation, възвръщаемоста му често надвишава тази на всички други търговци комбинирани заедно! В разстояние на едно десетилетие, Майкъл Маркъс превърнал $ 30 000 в над 80 милиона щатски долара.

През 1972 г. Майкъл Маркъс, възпитаник на Johns Hopkins от 1969 г., срещнал човек, който твърди, че можел да удвои парите на Маркъс на всеки две седмици. Тъй като никога преди не е търгувал, Маркъс загубил всичките си пари по съветите за суровините на мъжа. Академично надарения Маркъс решил, че с повече време и практика, той също може да търгува успешно. Набирайки средства от семейство, приятели и собствените си ресурси, Майкъл последвал съвета на писател на пазарни бюлетини и направил първата си печалба от търговия с пшеница. Пазарът е подскачал назад напред в рейндж, така че Майкъл Маркъс купувал всеки път, когато цената се удари в дъното на рейнджа и продавал, когато тя удари върха, правейки повече пари. За едно лято, Майкъл Маркъс предприел различни стокови позиции, превръщайки първоначалния си капитал в 30 000 щатски долара.
Вместо да се върне в училище, Маркъс напуснал и станал търговец на суровини на пълен работен ден. След пазарен слух, че бич щял да удари посевите, Маркъс влязал с покупка, само за да разбере, че това никога няма да се случи. Вместо да продава толкова бързо, колкото е възможно, Маркъс се чувствал парализиран, докато наблюдавал как целия му залог и пари на семейството му изчезват.

Без останали пари, Майкъл Маркъс започнал работа като анализатор към Reynolds Securities за суровини. Заемайки пари от приятели и семейството си, Маркъс все още последователно губил, защото той не е имал възможност за справяне с търговските и инвестиционни правила. През октомври 1971 г., той се срещнал с Ед Сейкота, който ще се превърне в един от най-великите тренд последователи на всички времена. Търгувайки със собствените си пари и учейки се от подхода за следване на тренда на Ед Сейкота, Майкъл Маркъс направил едно малко състояние. Част от успеха му се дължал на неговото разбиране на основните правила за търговия, като например задържането на печеливши позиции и намаляването на загубите - отстаналата част се дължи на бичия пазар при суровините през 1970, който е благоприятен за последователите на тренда.

Присъединявайки се към Commodities Corporation и търгувайки техните пари, Маркъс изтъргувал първоначален залог от $ 30 000 капитал на фирмата в 80 милиона долара за по-малко от две десетилетия.

"Ако търговията е твоят живот, това е мъчителен вид вълнение. Но ако държиш живота си в равновесие, тя е забавна. Всички успешни търговци, които съм виждал, и са се задържали в бизнеса, рано или късно достигат да този момент. Те имат балансиран живот: те се забавляват извън търговията. Не можете да издържите, ако не разполагате с някакъв друг фокус. В крайна сметка, вие достигате свръх-търгуване или ставате прекалено обезпокоени за временните неуспехи".

Някои съвети и правила от Маркъс :

Увереността е от решаващо значение за успешното инвестиране и търговия.

Приберете някакви печалби, когато пазарът върви нагоре, а останалата част, когато пазарът върви надолу.

Разнообразете - никога не поставяйте всичкият си портфейл в една инвестиция / сделка.

Като един добър тренд последовател, Майкъл Маркъс подчертава значението за намаляване на загубите и задържане на печалбите.

Когато вашата позиция губи пари и не сте сигурни дали да задържите позицията, преоценете мотивите зад позицията си.

Стратегия за търговия или инвестиции няма да работи през цялото време - трябва да се намери стратегия, която отговаря на вида на пазара, в който сте влезли.

Въпреки, че следването на тренда работи добре на бичия пазар на стоки през 1970, тя не работи добре днес, защото има твърде много фалшиви трендове / пробиви.

Една печеливша инвестиция / търговия има следните три неща на своя страна : Основи, технически анализ и пазарен сентимент.

Преди 30 години, можеше да се реализира печалба само чрез получаване на информация по-бързо от другите момчета. В днешно време интернет е унищожил предимството на информацията.

Тренд следването сега е безполезно, освен ако: A) основите са толкова силни, че те преодоляват всичко останало. B) Икономиката е в основен инфлационен / дефлационен период, което означава, че пазарите имат дълги и ясни тенденции.

На валутните пазари, тенденциите са трудни да се търгуват, защото големите играчи като централните банки ще заемат противоположния край на тренда, предотвратявайки тенденциите, които са лесни за идентифициране преди тяхното материализиране.

Ако се случва нещо, което ти не разбираш, влизай на пазара и разбери причината(ите) след това.

Затворете всички ваши позиции, когато волатилността на пазара нарасне. При волатилен пазар, както лонга, така и шорта, биват убити.

Никога не търгувай / инвестирай емоционално - винаги мисли логично.

Един голям търговец / инвеститор трябва да бъде роден с умението. Един добър инвеститор / търговец може да бъде научен на умението.

Когато се чувстваш несигурен, затвори позицията си и отнеси ума си на разстояние от пазара. По-лесно е да се мисли ясно от кулоарите, отколкото от вътрешната страна на играта.

Когато финансовата новина е ужасна, но пазара вече не спада, трябва да отвориш дълга позиция. По същия начин, когато новините са лоши, но пазарите не може да се издигнат, трябва да отвориш шорт.

Един успешен инвеститор / търговец трябва да има живот извън инвестирането / търговията. Търговията е психически изтощителна игра, поради което трябва да имате хоби, което да ви помогне да се заредите с енергия.

Предприемайте по-малко позиции и не превключвайте постоянно между позиции.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни