www.varchev.com

Марк Д. Кук - Всеки трейдър трябва да бъде гъвкав, нащрек и борбен

Рейтинг:

12345
Loading...

Марк Д. Кук за първи път спечелил слава като трейдър през 1989 г., когато той завършил на второ място в Американското първенство за инвестиране. До 1992 г. той е преминал към опции и натрупал голяма трицифрена процентна възвръщаемост по пътя към спечелването на шампионата. Оттогава, той се обърнал към индекса Standard & Poor 500 и Nasdaq за дневна търговия, като същевременно запазил опциите и акциите като вариант за средно и по-дългосрочна търговия.
Един дневен търговец е кръстоска между екстроверт и интроверт, с двете характеристики в баланс, според Марк Кук, ветерана трейдър от Източна Спарта, щата Охайо.
"Аспекта интроверт се описва от дисциплиниран работохолик с желязна концентрация. Аспектът екстроверт е изобразен с един агресивен, конкурентоспособен, самостоятелен и мотивиран индивидуалист, стремящ се да бъде най-добрият в селективна професия", споделя Кук.
Кук спечелил американското първенство за инвестиции от 1992 г. с възвръщаемост от 563 процента върху парите му. Той е лектор на семинари в Telerate Technical Analysis Group (TAG 20).
Всеки ден за търговия, "Аз съм създание на навика, преминаващо през ежедневен ритуал преди пазарите да отворят. Аз очертавам подробно всичките три възможни сценария за този ден: нагоре, надолу или настрани. Аз възлагам вероятност за този сценарий и правя писмен стратегически план, който е включен в търговска факс услуга, посветена на преподаването на хората как да търгуват. По този начин, дисциплинирания търговски план се налага върху мен."
Всеки дневен трейдър трябва да бъде "гъвкав, нащрек и борбен", заявява Кук. Гъвкавостта трябва да се използва, за да се премине от дълга към къса позиция "буквално за секунди." Бдителността се използва за наблюдение на движението на цените, които са отклонение от нормата, казва той. "Борбеността е тактичната агресивност да отвърнете на удара с пълна сила, за да си възвърнете парите, които сте загубили. Аз не знам колко пъти съм виждал хора да губят пари сутринта и да се отказват. Моите най-печеливши дни са когато загубя пари сутринта и оставам на пазара, защото искам да си ги върна."
В продължение на 12 години Кук е водил ежедневен дневник на търговските модели, които той е наблюдавал. Той казва, че дневникът е "безценен", защото ценовите модели се появят много по-често, отколкото повечето осъзнават. Що се отнася до воденето на дневник, Кук използва поговорката: "Ако не знаете историята, вие сте обречени да я повтаряте."
По-долу са седемте основни правила на Кук за дневните трейдъри:
1. НЕ търгувайте в последния час на деня при фючърсните пазари на S & P 500. Вероятностите за успешна търговия намаляват в този период, което се дължи на импулсивното и безразсъдно купуване и продаване от страна на институциите, само защото те не са направили тяхните сделки по-рано, каза Кук.
2. Ако не харесвате сделката, в която сте, излезте.
3. След два часа на търговия, се запитайте: "Чувствам ли се добре от моята търговия днес". След като два часа са минали, Кук казва, че един дневен търговец би трябвало да е направил най-малко две, или може би повече сделки", но достатъчно, за да прегледа това, което е направил. "Ако търговецът се чувства добре от търговията за деня, нека да продължи. Ако не, да спре да търгува през този ден.
4. Всички цилиндри на двигателя трябва да работят ефективно. "Дневната търговия е работа, и вашата заплата се определя от възможностите Ви. Можете да увеличите възможностите си, само ако имате цялата информация, която ви е необходима, за да вземете решения за търговия." Ако една част от знанията, които човек използва за търговия, не е налична, спрете да търгувате.
5. Имайте пълна вяра на Вашите индикатори. "Това е задължително условие за успех," казва Кук. "Много пъти индикаторите ви ви дават сигнал за покупка или продажба, и вие не го следвате, защото нямате нужното доверие, че сигнала е правилен точно в този момент. Успешните дневни търговци вярват в техните индикатори, но също така са наясно, че нищо не е 100% безопасно."
6. Всеки, който се стреми да стане DAY TRADER, нека наблюдава онези, които са успешни. "Всяка информация, с която може да се сдобиете относно търговските философии, механики и техники, е добре дошло за вас."
7. Дневния трейдинг е дългосрочен ангажимент. "Искрено вярвам, че са необходими няколко години, за да се превърнете в истински професионалист", заявява Кук.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни