www.varchev.com

Мечката е жива и ръмжи здраво

Рейтинг:

12345
Loading...

Притесненията отново вземат превес и протестите в Hong Kong, търговския спор между Вашингтон и Пекин и притесненията от наближаваща рецесия напомнят, не дават покой на инвеститорите.

Някой икономисти определят ситъацията в Хонконг като "много смущаваща". Ескалирането на протестите и отговора от страна на правителството, водят до засилване на тревогите и това започва да има пазарни последици.

Народната банка на Китай определи официалния референтен курс за юана на 7.0326 за долар, като го остави над важната психологическа бариера от 7 за четвърта поредна сесия.

Сингапур преразгледа прогнозата си за брутен вътрешен продукт за 2019 г. на фона на опасенията относно глобалните икономически перспективи и опасенията от предстояща рецесия в страната. Икономиката на града-държава, често се разглежда, като аларма за глобалния растеж поради факта, че се движи от международната търговия, а не вътрешни фактори, Сингапур намали прогнозния си БВП в рамките от 1,5% -2,5% до 0-1%. Отрезвяващата оценка на Сингапур е много показателен знак, че светът сега се подготвя за по-лошо.

На други места по-света доходността на облигациите се понижава на фона на опасенията относно състоянието на световната икономика.

Допълнителни притеснения към геополитическите рискове добавиха резултатите от изборите в Аржентина, които изненадаха пазарите, тъй като лидерът на десния център на страната, президентът Mauricio Macri, се представи слабо на първичните избори. Резултатът предизвика разпродажба на песо и аржентински акции, които изтриха 30% в рамките на ден.

Засиленото напрежение накара Goldman Sachs да понижи прогнозата си за растежа в САЩ през четвъртото тримесечие с 20 базисни пункта до 1,8%, тъй като фирмата вече не очаква търговска сделка преди изборите другата година.

Trump каза в петък, че САЩ ще продължат да водят търговски преговори с Пекин, но Вашингтон засега не е готов да сключва сделка.

Златото проби поредната бариера, като сега биковете силно опитват да задържат цените на скъпоценния метал над $1500. Имаме краткосрочна консолидация около новите върхове. Днескашния risk - off сентимент вероятно ще принуди инвеститорите отново да прибягнат до по-дефанзивните активи.

Перспективите за петрола се влошават и се очаква Китай да намали драстично поръчките на американския суров петрол през следващите седмици, предупредиха енергийните анализатори след последния разрив в отношенията между двете най-големи икономики в света.

Доларовия индекс успя да намери подкрепа, около нивото 97.4. Валутите на нововъзникващите пазари се наблюдават за признаци на зараза след рязкото падане на аржентинския песо, след като лидерът на страната загуби първия кръг на изборите с далеч по-голяма разлика от очакваното. Аржентинското песо се обезцени с близо 25% от стойността си до около 59 за долар. Goldman Sachs понижи перспективите си за AUD и NZD, позовавайки се на: продължителната търговска война между САЩ и Китай, по-слабия австралийски икономически растеж и намаляването на основния лихвен процент на RBNZ, което беше по-голямо от очакванията.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни