www.varchev.com

Най-важното от Mark Zuckerberg пред Конгреса + ВИДЕО

Mark Zuckerbegr in front of US Congress

Рейтинг:

12345
Loading...

 

 

Главният изпълнителен директор на Facebook Mark Zuckerberg се изправи пред Конгреса в САЩ за първи път във вторник за скандала с личните данни.

Zuckerberg отговори на въпроси  за неприкосновеността на личния живот, извличането на данни, регламентите и Cambridge Analytica по време на петчасовото изслушване. Ето основните моменти:

Право на личен живот

"Смятам, че е важно да казваме на хората как точно ще се използва информацията, която споделят във Facebook."

"Ето защо, всеки път, когато отивате да споделяте нещо във Facebook, независимо дали става въпрос за снимка във или послание, всеки път има контрол над това с кой точно ще го споделите ... и можете да промените това и да контролирате това в съответствие."

"Относно политиката за поверителност ... дългите правила за поверителност са много объркващи. И ако го направим дълго и изясним подробно, вероятно ще намалим процента от хората, които ще го прочетат".

Конгресът се опита да пробие Zuckerberg , но Facebook все още има всичката власт.

Личната му неприкосновеност

Сенаторът Дик Дърбин попита дали Зукърбърг ще се чувства комфортно, ако сподели името на хотела, в който е пренощувал.

"Не. Вероятно няма да избера да го направя публично, тук ", каза той. "Мисля, че всеки трябва да има контрол върху начина, по който се използва личната му информация".

Cambridge Analytica

"Cambridge Analytica не използваше услугите ни през 2015 г., доколкото можем да кажем ... Те не бяха рекламодатели. Те не пускаха страници. Така че всъщност нямаме нищо, което да забраняваме. "

По-късно Зукърбърг се коригира.

"Искам да поправя едно нещо, което казах по-рано в отговор на въпрос ... защо не забранихме Cambridge Analytica по времето, когато научихме за тях през 2015 г."

"[От] това, което разбирах ... не бяха на платформата, те не бяха разработчици на приложения или рекламодатели. Когато се върнах и се срещнах с екипа ми, които ми съобщиха, че Cambridge Analytica всъщност стартира като рекламодател по-късно през 2015 г.

- Значи бихме могли на теория да ги забраним тогава. Направихме грешка, като не го направихме. Но аз просто исках да се уверя, че аз го актуализирах, защото аз ... аз се изразих погрешно, или съм го разбрал погрешно по-рано.

"Когато проверихме Cambridge Analytica, че ни бяха казали, че не използват данните и изтриват информацията, смятахме, че това е приключил случай. В ретроспекция това очевидно е грешка. Не биваше да се занимаваме с това. Актуализирахме правилата ни, за да сме сигурни, че отново няма да направим тази грешка. "

Съхраняване и продажба на лични данни

- Да, съхраняваме данни ... част от това съдържание с разрешение на хората."

"Има много често срещано погрешно схващане, че продаваме данни на рекламодатели. Ние не продаваме данни на рекламодатели. "

"Това, което позволяваме, е рекламодателите да ни кажат кой искат да достигнат, а след това да направим разположението ... Това е много важна част от начина, по който функционира нашият модел и нещо, което често не е разбрано".

Сенаторът Тами Балдуин пита дали неврологът от университета в Кеймбридж Александър Коган е продал данните на Facebook на всички, освен Cambridge Analytica?

"Разследваме всяко приложение, което в миналото имаше достъп до голямо количество информация. И ако открием, че някой неправилно използва данните, ще ги забраним от Facebook и ще кажем на всички засегнати. "

Регламенти

"Моята позиция е, че трябва да има регулация.

"Мисля, че истинският въпрос, тъй като интернет става все по-важен в живота на хората, е коя е правилната регулация, а не дали трябва да има или не."

Руската намеса

"Едно от най-големите ми съжаления при управлението на компанията е, че бяхме бавни в идентифицирането на руските информационни операции през 2016 г."

- Започнахме разследване ... Предполагам, че ще открием някои неща."

"Има хора в Русия, чиято работа е да се опитват да експлоатират нашите системи и други интернет системи."

"Това е продължаваща надпревара във въоръжаването. Докато има хора, заседаващи в Русия, чиято работа е да се опитат да се намесят в избори по света, това ще бъде продължаващ конфликт ".

Поемане на отговорност

"Това беше моята грешка и съжалявам."

"Започнах Facebook, управлявам го и аз съм отговорен за това, което се случва тук."

"Сега е ясно, че не сме направили достатъчно, за да предотвратим използването на тези инструменти за вреди. Това се отнася за фалшиви новини, чуждестранни намеса в изборите и израз на омраза, както и за неприкосновеността на личните данни. "

Източник: the Guardian

Trader Nikolay Georgiev



Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни