www.varchev.com

Най-новата фондова борса в Америка казва, че популярна практика на Wall Street вреди на инвеститорите

Varchev Finance

Рейтинг:

12345
Loading...

Някои от най-големите трейдъри са на изслушването за структурата на Щатските пазари в House Financial Services Committee и нещата вероятно ще се нагорещят.

Комитетът прави изслушване на тема "еволюция на структурата на съвременните пазари". Вторият панел ще включва Chris Concannon, президент на Chicago Board Options Exchange, президентът на NYSE Tom Farley, главният изпълнителен директор на IEX Brat Katsuyama и Tom Wittman от Nasdaq.

NYSE, IEX, Nasdaq и Bats (вече собственост на CBOE), преди това спореха за одобрението на IEX за фондова борса, цената на пазарните данни, листване за фондовете, и решението на NYSE да пусне функции от типа на IEX на своите пазари.

До този момент, те разменяха удари под формата на писма и коментари до Securities and Exchange Commission. Сега, те ще продължат спорът си, докато стоят един до друг пред House Financial Services Committee. Съдейки по подготвените забележки от Brad Katsuyama от IEX, най-новата фондова борса в Америка, ще има доста напрежение на изслушването.

След кратко встъпление, Katsuyama планира да започне по същество.

Тъй като трейдинга стана високо електронен, технологията ни предоставя множество ефективности и други предимства ( автоматизация, изрично намаляване на разходите, увеличаване на скоростта). Но за разлика от широкообхватните предимства на технологичния напредък в други отрасли, на капиталовите пазари тези ползи са били тясно разпределени сред малка група от вътрешни лица, в резултат на което ползите на краткосрочните трейдъри и борсите са станали приоритетни за публичните дружества и дългосрочните инвеститори, които представляват спестяванията и пенсионните фондове на милиони американци.

Katsuyama също така засяга разходите по такси за пазарни данни, което е гореща тема на Wall Street. По-конкретно, Katsuyama заяви, че SEC трябва да изисква разкриване на размера на приходите от обмен от продажбата на продукти за пазарни данни.

Различни практики на националните брокери допринесоха значително за пазарната несправедливост и сложността на пазара и създадоха и задълбочиха конфликтите на интереси. Най-значимият и пагубен конфликт включва практиката да се плащат отстъпки на брокери за поръчки. Публичните данни показват, че борсите, които плащат тази отстъпка, получават по-голям процент от потока от поръчки, въпреки че осигуряват по-лошо качество на изпълнението. Накратко, практиките на отстъпки причиняват ясна и значителна вреда на инвеститорите. Освен това те са свързани с много сложно регулиране, което въпреки че е предназначено да обслужва интересите на инвеститорите, е имало непредвидени последици и би могло да бъде намалено или елиминирано, ако този конфликт бъде отстранен.

Най-големите борси в САЩ, управлявани от Nasdaq, NYSE и BATS, плащат приблизително $2.5 милиарда отстъпки годишно на брокерите, за да им изпратят поръчки. Тези плащания се изплащат на брокери на месечна база въз основа на сложни правила, разработени от всяка борса, предназначени главно за привличане на голям брой от поръчки. RBC Capital Markets извърши проучване на ценообразуването в обменните курсове, като разкри, че в обмена има 856 различни нива на ценообразуване - главно поради размера на отстъпката и от това кой ги получава.

Най-ефективната стъпка към по-прозрачен, и изпълнен с по-малко конфликти пазар на акции в САЩ е премахването на отстъпките, независимо дали те се плащат за поръчки за публикуване или за получаване на ликвидност. Ако те бъдат отстранени, има потенциал за значително намаляване или премахване на регулирането, включително и аспектите на регламента на NMS, който е свързан със сложността, която произтича от тези плащания. Онези, които възразяват, че въпросът не може да бъде разгледан, без да бъдат приети и други предложения, просто се стремят да намерят причини за запазване на статуквото. Няма нищо за функционирането на здравословен, конкурентен пазар, което да изисква изкуствени подбуди към хората да търгуват.

Забележително е, че Katsuyama ще направи тези коментари, докато е седнал до старши фигури от NYSE, Nasdaq и BATS, борсите, които той критикува. Това изслушване може да се разгорещи.

Източник: Business Insider

Jr Trader Alexander Kumanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни