www.varchev.com

Най-очакваните IPO-та през 2017

Рейтинг:

12345
Loading...

2016 година не беше най-добрата година за щатските първични публични предлагания предвид много добрата 2015 година. Въпреки това ние мислим, че нещата при първичните публични предлагания поне през първото тримесечие ще са добри.

След като стана ясно че IPO-то на Snapchat ще даде възможност на акциите да стартират на цена от $17 решихме да ви представим и 9-те най-очаквани IPO-та за 2017 година.

1. Airbnb
От Zacks съобщиха, че Airbnb може да бъде най-голямото IPO на 2017 година. Компанията е доминиращ играч в отдаването под наем на жилища между регистрирали се потребители в приложението. Airbnb има повече от 2 милиона потребители в световен мащаб. Слуховете за IPO-то на компанията датират още от 2014 година и заради това се смята, че сега то може да бъде най-голямото през 2017 година.

%d0%b0%d0%b8%d1%80-%d0%b1%d0%bd%d0%b1

2. Palantir Technologies
Основателят на PayPal Питър Тийл и няколко възпитаници на Stanford University реализираха Palantir Technologies. Компанията е силно подкрепена от ЦРУ и потайна относно своя бизнес.
От Palantir заявяват че ще изкупят акции до $225 милиона от своите настоящи и бивши служители. В замяна на това фирмата за анализ на данни изисква от тези служители да подновят споразуменията които не позволяват да отвличат клиенти на фирмата в продължение на едно година след напускане на компанията.

palantir-technologies-office

3. Snapchat

Snap inc е собственик на Snapchat - популярно приложение за изпращане на снимки. Компанията вече подаде документи за IPO на стойност $3млрд. След дълго очакване компанията реализира своето IPO и ще стартира на цена от $17.
unnamed

4. Lyft
Въпреки затрудненията на UBER тази компания набира скорост в областта на споделеното пътуване. Lyft може да бъде готова за IPO дори преди да бъде добре опозната от своите конкуренти. Преди време компанията позволи да изтекат данни от техния финансов отчет и те показаха огромен растеж. Въз основа на основа финансирането досега, компанията е на стойност около $5.5млрд.

HyperFocal: 0

5. Uber
С IPO-то на UBER се спекулира от много години насам. Въпреки това наскоро излезе съобщение, че някои от загубите на компанията са понижили имиджа на компанията.
Оценката на UBER възлиза на около $68.5млрд. след последния си кръг на финансиране. Само времето ще покаже дали това IPO ще се случи през 2017 година.

File illustration picture showing the logo of car-sharing service app Uber on a smartphone next to the picture of an official German taxi sign in Frankfurt, September 15, 2014. A Frankfurt court earlier this month instituted a temporary injunction against Uber from offering car-sharing services across Germany. San Francisco-based Uber, which allows users to summon taxi-like services on their smartphones, offers two main services, Uber, its classic low-cost, limousine pick-up service, and Uberpop, a newer ride-sharing service, which connects private drivers to passengers - an established practice in Germany that nonetheless operates in a legal grey area of rules governing commercial transportation. REUTERS/Kai Pfaffenbach/Files (GERMANY - Tags: BUSINESS EMPLOYMENT CRIME LAW TRANSPORT)

6. Okta
Управлението на Okta се движи към първично публично предлагане. Оценката на компанията към момента е $1.3млрд. след последния кръг на финансиране през 2015 година.
Компанията има няколко ключови назначения на изпълнителни лица през 2016 година. Въпреки че всичко това не гарантира IPO, то по всичко личи че IPO се очаква и в най-скоро време ще бъде налице.

okta-logo

7. Spotify
Spotify предоставя възможност за стрийминг на музика. Компанията се оценява на $8.1млрд. след последния си кръг на финансиране през 2015 година.
По-рано през 2016 година компанията увеличи дълга си с $1млрд. Очаква се компанията да стане публична през второто полугодие на 2017 година.

Headphones are seen in front of a logo of online music streaming service Spotify in this February 18, 2014 illustration picture. REUTERS/Christian Hartmann

8.Elevate Credit
Компанията представлява онлайн кредитор който се фокусира върху проблемите с некачественото кредитиране. Въпреки че компанията първоначално беше насочила IPO за 2016 година, пазарните условия не позволиха това.
По рано миналата година главният изпълнителен директор на компанията заяви, че се надява 2017 година да бъде по благоприятна.
%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d1%82%d0%b5


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни