www.varchev.com

Най-предпочитаните сектори и инвестиции сред хедж фондовете

David Einhorn

Рейтинг:

12345
Loading...

Големите имена на хедж фонд индустрията, включително David Einhorn и Larry Robbins, дадоха идеи за акции, вариращи от наемодатели на самолети до биотехнологични компании, които работят за удължаване на човешкия живот на инвестиционната конференция Sohn в Ню Йорк в понеделник.

Greenlight Capital на Einhorn, който направи свое име със шорт на Lehman Brothers преди световната финансова криза през 2008 г., обяви дълга позиция в лизинговата компания за самолети AerCap Holdings и къса позиция в лизинговата компания за автомобили GATX Corp., които имат големи разходи и по-малка видимост в бъдещите приходи, но се търгува с по-високи коефициенти от AerCap.

"Мислим, че пазарът тук греши", каза той.

"Einhorn, който е виден критик на Tesla Inc., започна своята 15-минутна презентация с тихо показване на слайдове на CEO на Tesla, Elon Musk и неговите бичи прогнози за компанията, преди да ги нарече "пълни глупости."

Larry Robbins от Glenview Capital LLC, в същото време, подчерта дългите си позиции в Cigna Corp, чиито акции паднаха поради опасенията за прогресивните демократични кандидати, одобряващи така наречените планове за „Medicare за всички“ преди изборите за 2020 г.. Той също остава възходящ към болниците като цяло.

"Болниците не са в опасност, те са невероятно място за инвестиране", каза той.

Широкият спектър на инвестиционните идеи рефлектира предизвикателството за портфолио мениджърите за намиране на подценени активи във време, в което глобалните фондови пазари са близо до историческите си върхове.

Средностатистическият хедж фонд е нагоре с 5.7% през първото тримесечие, най-добрия старт на годината от 2006 насам.

Не всички инвестиционни идеи бяха бичи. Ryan Heslop, портфолио мениджър на Firefly Value Partners LP, обяви къса позиция в оператора на болници Community Health Systems Inc, който според него вероятно ще фалира през следващите няколко години, тъй като приходите му от болнично легло се свиват и дълговите разходите се увеличават.

„Купчината дългове на компанията и намаляващата доходност на болниците правят почти сигурно, че този пациент ще умре“, каза той.

Spencer Glendon, основател на Probable Futures, заяви, че увеличаването на глобалните температури и по-тежките бури, дължащи се на последиците от изменението на климата, ще подкопаят икономиката на Флорида и нейния жилищен пазар. В резултат на това, той е с къса позиция на ипотечни кредити във Флорида, общинските облигации и банки с висока експозиция към държавата.

"Когато жилищният пазар във Флорида се срине, всички ще го последват..те са прекалено зависими от недвижимите имоти," каза той.

Laura Demig, managing director на Longevity Fund, обяви позиции в биотехнологичните компании Precision BioSciences Inc, ALX Oncology и Navitor Pharmaceuticals, които работят да удължат човешкия живот, като са се фокусирали върху отделни клетки и биологични процеси.

"Не трябва ли ние да избираме до колко ще живеем," каза тя.

Източник: Reuters

Original Post: Healthcare, bullish bets dominate hedge-fund Sohn Investment Conference picks


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни