www.varchev.com

Най-слабата валута от всички останали

Рейтинг:

12345
Loading...

Тъй като щатските акции се възстановиха за третия пореден ден, зелените пари се търгуваха по-високо спрямо всички основни валути в четвъртък. По-добри от очакваните икономически данни в САЩ със сигурност помогнаха, като новите жилища и разрешителните за строеж, се възстановиха от спада през миналия месец. Производствената активност във региона на Филаделфия също се ускори повече от очакваното, докато заявленията за безработица спаднаха. Добрите данни помагат за облекчаване на някои опасения относно начина, по който се движи икономиката на САЩ, но те не смекчават по-широките притеснения за растеж. Докладът за продажбите на дребно в сряда беше много слаб и това влошаване ще се отрази на цялата икономика. Докладът за потребителските нагласи на университета в Мичиган е планиран да бъде публикуван в петък и е трудно да си представим как може да се подобри настроението при влошаване на търговското напрежение и спад на акциите с повече от 2% този месец. Все още очаваме ралито при USD/JPY  между 110.50 и 111.00.

Нарастващият долар потопи всички основни валути , но най-слабата от тях е стерлингa.

Макар че спада е провокиран от нарастващите притеснения за оставката на министър-председателя May, дори след вчерашните разговори тя планира да остане на поста, докато Парламентът не подпише законопроекта за изтегляне. Проектозаконът може да бъде представен отново за гласуване следващия месец, но все още няма достатъчно подкрепа, за да бъде приет. Вместо това инвеститорите са все по-загрижени за жертвите на Brexit. Видяхме доказателства за това в доклада за заетостта тази седмица, тъй като заявленията за безработица са се увеличили и средният седмичен растеж на доходите е забавен. Тъй като търговската война се засилва, в близко то бъдеще положителните новини около икономиката на Великобритания остават незначителни.

Австралийският долар се понижи до 4-месечно дъно на фона на разочароващите данни за заетостта. Въпреки че миналия месец бяха създадени 28 хил. Работни места, което беше повече от очакваната прогноза, инвеститорите не бяха доволни, че всички тези работни места са на непълен работен ден. Работните места на пълен работен ден спаднаха с 6,3 хил., което доведе до повишаване на безработицата до 5,2%. Банка на Австралия се въздържа от намаляване на лихвените проценти миналия месец, но тогава те нямаха нищо положително да кажат за икономиката. Единствената причина, поради която са избрали да изчакат, е защото искаха да видят как ще се развият търговските преговори в САЩ и Китай. Сега, след като знаем резултата, те няма да имат друг избор, освен да намалят лихвата и решението им ще бъде подсилено от тези последни цифри - особено след като очакванията на потребителската инфлация спаднаха до най-ниското си ниво от ноември 2016 г. Новозеландският долар последва понижението на AUD.  USD/CAD удължи печалбите си въпреки нарастването на продажбите в производството и по-високите цени на петрола.

Не на последно място, EUR/USD падна до 7-дневно дъно. Въпреки че, двойката не пропадна, като GBP или AUD, движението е значително, защото представлява чисто отхвърляне на 50-дневната SMA. EUR/USD се опита да затвори над 1.1250 три пъти през последните три седмици без успех. Спадът от тази седмица потвърждава, че низходящият тренд остава непокътнат и двойката е подготвена за движение под 1.11. По принцип, дори автомобилната индустрия да бъде пощадена от тарифите за момента, за Германия ще бъде много трудно да поддържа възстановяване, когато Китай се забавя. Инвеститорите знаят,че това и ЕЦБ го знае. Когато подробностите по новата програма за TLTRO бъдат публикувани следващия месец, те биха могли да бъдат придружени от обещание за повече действия, ако икономиката на региона се забави още повече.


 Trader Milko Zashev

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни