www.varchev.com

Настроенията в Bank Of England преди решението за лихвите в четвъртък

Рейтинг:

12345
Loading...

BOE ще обяви решението си за лихвите в четвъртък, ето какви са настроенията сред членовете

С наближаването на деня, когато Bank Of England (BoE) ще решава за промяна на лихвените равнища, очакванията за вдигане на лихвите стават все по оптимистични.

Към момента, трейдърите оценяват вероятността за покачване на лихвите на над 90%(Почти сигурно повишение). Последните икономически данни, идващи от острова сочат подобрение на британската икономика, а това определено ще вдъхне надежди на централните банкери. Ето и какви са настроенията сред самите тях:

1. Mark Carney - Неутрален
Промяна спрямо последното гласуване - Не
След силно критикуваната намеса на централната банка, както и призивите за по-ниско темпо на увеличение, губернаторът на централната банка ще остане неутрален. Въпреки това обаче, на последното си заседание Карни сподели, че последните икономически данни са окуражаващи, подкрепяйки възгледа, че икономиката ще изисква по-високи лихвени проценти.

 

2. Ben Broadbent - Неутрален
Промяна спрямо последното гласуване - Не
Заместник-губернаторът на централната банка, известен като глас в съответствие с мнозинството, ще изиграе картите си близо до гърдите. Като последният политик, който трябваше да говори пред публика преди гласуването, той беше попитан дали ще подкрепи увеличението на лихвите, като отговори: "Аз не знам и няма да ви кажа".

 

3. Dave Ramsden - За понижение
Промяна спрямо последното гласуване - Не
Притеснен основно от липсата на растеж на при заплатите, Ramsden смята, че настоящия ръст на икономиката е много слаб и едва покрива настоящото влияние на Brexit. Ramsden очаква икономическото положение на UK да се влоши значително след като страна напусне окончателно ЕС.

 

4. Jon Cunliffe -  За понижение
Промяна спрямо последното гласуване - Не
Cunliffe се смята за един от най-ориентираните членове на Bank Of England, който ще гласува против вдигането на лихвите следващата седмица. Той е на мнение, че централната банка трябва да вдига лихвите, но не с такъв размах. Като основна причина, той изтъква бавния растеж на икономиката. Икономистите смятат, че той със сигурност ще гласува против повишението на лихвите.

5. Andy Haldane - За повишение
Промяна спрямо последното гласуване - Не
Главният икономист на BOE изненада инвеститорите, като промени мнението си през юни, в подкрепа за незабавното увеличение, като каза, че увеличаването на ръста на заплатите и покачващата се инфлация показват, че икономиката е готова за по-високи лихви. Вдигането на заплатите за работещите в публичния сектор ще има странични ефекти другаде, поради стягането на пазара на труда, каза той.

6. Silvana Tenreyro - Неутрална
Промяна спрямо последното гласуване - Не
Професорът по икономика в London School също се присъедини към мнението на Карни, като каза, че слабостта през първото тримесечие в UK изглежда е временна и че тя ще наблюдава данните отблизо.  През юни тя заяви, че моделите показват възможност за изчакване, но чакането твърде дълго прави по-трудно постигането на инфлационната цел. В по-голямата си част за повишение на лихвените проценти.

7. Ian McCafferty - За повишение
Промяна спрямо последното гласуване - Да, към повишение
Като вероятно най-големия hawkish привърженик сред членовете на MPC, Ian McCafferty ще се възползва от възможността да гласува за увеличение на лихвите. Той каза през юни, че BOE трябва да вдигне лихвите сега, за да предотврати по-късно необходимостта от твърде-агресивно затягане. McCafferty ще бъде заменен от Джонатан Хаскел през септември.

8. Gertjan Vlieghe - За повишение
Промяна спрямо последното гласуване - Не
Според него ще са необходими още едно или две повишения на лихвите до края на годината, като се надява първото да бъде още следващата седмица. В продължение на месеци Vlieghe твърди, че избягването на рязко-затягане на монетарната политика трябва да бъде основен приоритет пред централната банка. Плавното и продължително повишение, единствения вариант.

 

9. Michael Saunders - За повишение

Промяна спрямо последното гласуване - Да, към повишение

След като гласува за увеличение на лихвите заедно с Ian McCafferty за последните три срещи, Saunders вероятно ще го направи отново през август. Той каза по-рано този месец, че цените вероятно ще трябва да се покачват по-бързо, отколкото пазарите в момента ги акумулират. В същото време той казва: "Общата картина все още е ограничена и постепенна, като смятам, че повишението на лихвите не е прекалено бързо."

Източник: Bloomberg


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни