www.varchev.com

На къде ще се насочат паричните потоци през следващата седмица 30.09 - 04.10

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Търговската война продължава да разлюлява пазарите, като в Четвъртък Trump каза, че търговската сделка е все по-близо и по-близо и рисковите активи скочиха. Ден по-късно обаче научихме, че Trump е разрешил разследване на нещо, което наподобява капиталови ограничения. Това изпрати Щатските акции близо до седмичните си дъна на подкрепата, която е бивша съпротива на рейнджа от Август. В един смисъл, Trump слага пистолета на масата и нарежда на Китай да приемат каквато и да е търговска сделка. Обаче, Китай може да реши, че тези заплахи са само първите от задаващата се канонада. Заедно с това, може би те се надяват, че е по-добре да се бият сега и да се молят за нов лидер във Вашингтон.

Външният министър на Китай Wang Yi каза, че търговските дискусии могат да дадат резултати, ако и Китай, и САЩ „предприемат по-ентусиазирани мерки“, за да покажат добронамереност и да намалят „песимистичния език“ в търговския си спор. Той добави, че Вашингтон е проявил добра воля чрез облекчаване на тарифите за редица китайски продукти.

Последните действия на Trump определено не могат да се считат за мерки, свързани с добронамереност, но със сигурност са ентусиазирани. Въпреки, че все още не са факт, пазарите реагират на това, като инвеститорите явно показват своето мнение по въпроса.

През новата седмица ще е интересно да се види отговора на Китай, ако последва такъв изобщо. Трудно е да се повярва, че индексите могат да потеглят отново нагоре, докато тази тема не се разреши. През 7-ми Октомври има насрочена среща за преговори между САЩ и Китай и до тогава много неща могат да се случат и кажат, а не бе било изненадващо ако до среща изобщо не се и стигне.

Цените на петрола отново поемат в низходяща посока, след като Саудитска Арабия заяви, че производството на петрол е напълно възстановено след атаката и работи на пълни обороти. Цените на черното злато се понижиха почти 6% от началото на седмицата, което бе най-голямата седмична загуба от два месеца и половина. Спадът на цените дойде, след като кралството заяви, че се е възстановило след атентата от 14 септември на енергийните му съоръжения, които за кратко прекъснаха около 5% от дневната глобална продукция на суров петрол.

Американския долар се търгува без сериозни изменения, тъй като инвеститорите остават предпазливи по отношение на последните събития, свързани с разследването на импийчмънт на президента на САЩ Donald Trump. Паундa отново е подложен на натиск в следствие на доклад в който се казва, че Великобритания все още не е предложила „законови и оперативни“ предложения за споразумение за излизане от Европейския съюз. Движенията на Японската йена и Австралийския долар, които се представят най-добре от началото на деня още веднъж подчертават, че пазарите ценообразуват положителния тон в търговията и притесненията относно бъдещето на американския президент. EUR/USD се намира на основна диагонална подкрепа, като пробив надолу ще активира снопа от стоповете на дългите, запращайки цената силно в посока Юг.

Настроенията на пазарите тепърва ще започнат да се разясняват, така че очаквам предпазлив старт на търговията в Понеделник. В сряда данните за ADP могат да наклонят везните в една от двете посоки, давайки на трейдърите малко превю за това, което да очакват от доклада за заетостта в Петък. Във Вторник централната банка на Австралия ще обяви решението си за основния лихвен процент в страната, като мнозинството очаква понижение на ставките с 25 базисни пункта от 1.00% към 0.75%.

Понеделник:
04:00 Китай - Производствен PMI
10:55 Германия - Промяна в Безработицата
11:30 Великобритания - Брутен Вътрешен Продукт

Вторник:
07:30 Австралия - Решение на RBA за Основния Лихвен Процент
11:30 Великобритания - Производствен PMI
12:00 Европа - CPI
15:30 Канада - Брутен Вътрешен Продукт
17:00 САЩ - ISM Производствен PMI

Сряда:
15:15 САЩ - ADP Промяна в Заетостта
17:30 САЩ - Петролни Запаси

Четвъртък:
11:30 Великобритания - PMI в Сферата на Услугите
12:00 Европа - Продажби на Дребно
17:00 САЩ - ISM Non-Manufacturing PMI

Петък:
04:30 Австралия - Продажби на Дребно
15:30 САЩ - NFP
15:30 САЩ - Нива на Безработица
17:00 Канада - Ivey PMI


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни