www.varchev.com

Обръч от притеснения отново се затяга около пазара

Рейтинг:

12345
Loading...

Страха натежава на пазарите, след като президентът на САЩ, Donald Trump каза, че може може да си позволи да забави търговска сделка с Китай чак след президентските избори през 2020г.

Освен това търговският представител на САЩ също заяви, че може да постави мита до 100% за определени френски продукти в отговор на френския налог върху цифровите компании.

Междувременно тарифите за вноса на стомана и алуминий от Бразилия и Аржентина предизвикват допълнително напрежение в световната търговия. В този контекст сектора на суровините е силно нестабилен поради чувствителността си към световната търговия и новините за металите.

Всичко това доведе до умерените разпродажби от началото на седмицата, а страха дори се засилва, защото до крайния срок, когато ще влязат в сила допълнителни тарифи (15 декември) остава по-малко от две седмици. Ако това се случи и новите тарифи влязат в сила, може да последва по-сериозна корекция от 10%-15%.

Лъча светлина в дъното на тунела, може да внесат данните от икономическия календар днес, които ще дадат по-ясна картина за PMI в сферата на услугите в глобален мащаб, много по-добри от очакваното данни са в състояние поне временно да успокоят притесненията, но внимавайте тази светлина да не се окаже влака.

Логично, цените на златото намериха подкрепа и биковете набират увереност. Ако реториката в глобалната търговия продължи да се развива в същата посока, вероятно купувачите ще направят опит да изтласкат цените обратно до $1492. В така създалата се ситуация наблюдаваме, че цените на среброто изостават, което дава възможност за включване на успалите се.

Цените на петрола се търгуват в чопи, заключени между технически нива и противоречив фундамент. Въпреки слухове за намаляване на производството от ОПЕК, ралито на черното злато се проваля, заради търговската война. Само преди ден пазарът изглеждаше готов да изригне до нови върхове, след като източниците на ОПЕК изненадаха трейдърите, разкривайки плановете на картела намаление на производството с за 1.6 милиона барела на ден през следващата година, което е с 400 хил. барела повече от съществуващото споразумение. Сега цените остават в тясна консолидация между 50 и 200 дневните пълзящи средни.

Стабилния долар подчертава, че икономиката на САЩ е построена на стабилна основа. Японската йена започва да се раздвижва, но за сега силата и е пренебрежителна. Нервите обаче продължават да съществуват, тъй като от началото на седмицата наблюдаваме бурни колебания в движенията на основните валути, но без ясна посока в следствие на заглавията за търговската война. AUD се очертава, като най-големия губещ за сега, първо поради по-слаб от очакваното БВП, който беше оповестено по-рано през азиатската сесия и второ поради risk off сентимента.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни