www.varchev.com

Отношението на големите инвеститори към Apple (AAPL)

Рейтинг:

12345
Loading...

Има някои големи имена пряко заинтересовани от битката на Apple с ФБР, предвид милионите долари, които са инвестирали в технологичния гигант.

Apple (AAPL) отдавна е сред любимците на Wall Street. Големите хедж фондове заеха близо $ 1,21млрд. в капиталови позиции в Apple през последните три месеца на 2015, сочи анализ на S&P Global Market Intelligence. Компанията е водеща новина през последните седмици след като беше въвлечена във война с правителството на САЩ, заради един iPhone 5c. Колегиално технологични гиганти като Google (GOOGL), Microsoft (MSFT) и Facebook (FB) се обявиха в подкрепа на Apple. Акциите на Apple се препънаха през последните седмици и изгубиха повече от 5% от началото на годината и повече от 20% през последната година. Все пак, голям брой инвеститори от тежката категория и хедж фондове продължават да залагат на AAPL.

Купувачите:

Tiger Global е хедж фонд, основан от Chase Coleman, който инициира нова позиция в Apple през четвъртото тримесечие на 2015. Към 31 декември позицията му е 10,6 милиона Apple-акции на стойност около $ 1,1 млрд долара.

Julian Robertson е пенсиониран мениджър на хедж фонд Tiger Management. Той увеличи своя дял в Apple с около 10% през последното тримесечие и към края на периода притежава 409 310 бр.акции на стойност $ 43.1 милиона.

Фондът Oakmark Funds на Bill Nygren притежава около 6%, отговарящи на 3.3 милиона акции на стойност $ 348,1 милиона.

Fisher Asset Management на Ken Fisher увеличи дяловете си в Apple до около $ 1,2 млрд.

Jim Cramer също е фен на Apple и поддържа дялове в портфейла си. „Акциите са ту нагоре, ту надолу тази седмица, тъй като пазарът се опитва да придаде смисъл на продължаващия спор между мениджмънта и ФБР по отношение на етиката...“, казва той, „...но нашата дългосрочна цел е за цена от $ 140. "

Продавачите:

Но не всеки е толкова бичи настроен към Apple в последно време. Може би най-голямата изненада дойде от Carl Icahn. Милиардерът се освободи от $700 млн в AAPL-акции в рамките на Q4, а само месец преди това говореше за потенциал от $ 240. Независимо от това, Icahn Enterprises (IEP) продължава да държи 45.8 милиона акции на Apple.

David Einhorn (Head of Greenlight Capital) също намали рязко позицията си в Apple, но все още притежава 6,3 милиона акции на стойност $ 661,5 млн.

David Tepper, основател на Appaloosa Management също редуцира собствеността си в Apple, като намали акциите до 1.3 млн на стойност около $ 133 млн.

 

 

(source: TheStreet)


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни