www.varchev.com

Оценка на актуалните фактори през европейската сесия

Рейтинг:

12345
Loading...

Днес основният проблем на пазарите изглежда ще е в САЩ, с предстоящите NFP.  Данните за създадените нови работни места, са важни, но това няма да бъде ключов фактор за Фед, както e свикнала масата. Много по-важно е какво ще видим при текущите отчети за корпоративните печалби, защото те  очевидно спадат и засилват опасенията.  Проблемът пред Фед ще остане актуален, без значение каква е публикацията NFP, защото е скрит в производителността, а не в заетостта.

На пазарите в Азия видимо липсват сериозни и значими стимули за ръст. Вижда се колеблив спад, въпреки по-добрия от очакваното китайски PMI и инерционно изчакване на NFP. Петролът след възхода в последния период, бавно спада, а спредът между двата основни сорта започна да се увеличава, а взаимовръзката между петрола и акциите е изключително силна през последните седмици от тази година.  Златото и среброто са в рейндж, след ръста си, породен от спадащия долар и отстъплението на Джанет Йелън, но всяка неочаквана новина, относно американския долар или политически проблеми в ЕС ще предизвика силни спекулативни движения.

Европейските акции (също инерционно) най-вероятно ще се търгуват предпазливо, с известни  понижения. От януари миналата година икономиката не се представя устойчиво позитивно и част от оценките на акциите (например в Германия) са занижени. Така там могат да се намерят изгодни сделки, но подложени на висок риск от политическата несигурност.

От началото на 2015 насам еврозоната вече трети път пропада в зоната на дефлацията. „Икономиката в Европа е като самолет с един двигател", заяви Жан-Мишел Сис, главен икономист за Европа на Standard & Poor's. Инфлацията в еврозоната не се е приближавала до целта на ЕЦБ от 2013. Скромното икономическо възстановяване, доколкото го има, не е в състояние да я задвижи. В Европа, засега динамиката липсва.

Трейдърите през европейската сесия е важно да следят Retail Sales  за февруари от Швейцария (в 10:15), PMI от Испания, Италия, Франция, Германия и обобщено за Еврозоната (в периода 10:15 – 11:00), както и британския  Manufacturing PMI (Mar) (в 11:30), защото те ще оказват пряко въздействие на валутните моментни движения.

Друг фактор днес е, че ЕЦБ официално стартира допълнителните изкупувания на облигации с 20 млрд. евро месечно повече, като част от следващата фаза на неуспешната си до момента, борба с дефлацията. Прогнозира се, че 5 млрд.  ще бъдат насочени към корпоративни дългове. Целите на Драги са да удари евровалутата и експортният сектор да изнася повече, да се обезцени дълга на задлъжнелите до гуша южни икономики като Италия, Испания, Гърция и Португалия, а дори и Франция, както и да бъде постигнат растеж. Проблемът е, че ако с инфлация и с неограничено изкупуване на неизплатими задължения се постигаше растеж, водещите икономики щяха да са концентрирани в Африка и някои страни от Латинска Америка. Така и на учениците им става ясно, че инструментите на ЕЦБ привършват.

Драги има и нови затруднения: вторичните ефекти от терористичните актове, които понижиха бизнес активността особено във френската икономика; и вторичният ефект от слабия USD (срещу EUR), което никой не планираше до момента. Фед обаче бяха принудени да тръгнат назад. Очакванията  за повишения на лихвените нива през април в САЩ вече са 0%.

Очаква се Доходностите по германските ДЦК  все пак да продължат тенденцията надолу, като самите облигации плавно ще поскъпват. Доходността по 10-годишните германски ДЦК е важна, защото те се приемат за евро-еквивалент най-близък до условния безрисков актив. Очаквам, че доходността  по 10-годишните германски ДЦК всеки момент ще стане отрицателна, след Швейцария и Япония.

G.Hristov - Head of Fundamental Analyzes


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни