www.varchev.com

Очаквания и нагласи за следващата седмица 22.07-26.07.2019

Рейтинг:

12345
Loading...

Вече сме в разгара на сезона на отчетите за Q2. Пазарните участници са изцяло фокусирани върху тях, като ФЕД, Trump и Иран остават на заден план. Въпреки бурната седмица, пазарните участници остават bullish настроени към акциите, щатския долар продължава да отстъпва, макар и упорито биковете да го пазят от допълнителни понижения, а петрола сякаш игнорира изцяло подновеното напрежение в Близкия Изток. Крайният победител обаче остана златото, записвайки след бурна седмична сесия ръст от 3% и нов high при цена  от $1452.78.

Следващата седмица очакваме настроението да се запази оптимистично, защото на този етап сезона не е толкова лош, а ФЕД не отстъпват от намеренията си за намаляване на лихвите. От гледна точка на фундамент тя остава привидно спокойна, но очакваме новини около Brexit за избирането на Министър - председател и дали Trump ще смекчи тона срещу китайците, за да не провали преговорите. Очакваме пазарното настроение да остане мечо за долара и другата седмица, а при акциите и индексите биковете да не се отказва. Златото очакваме да коригира до по-удобни нива за заемането на дълги позиции, но определено то връща блясъка си като финансов актив. Зоната при $1423,57 е потенциална зона на подкрепа, където бихме могли да търсим покупки за следване на възходящия тренд.

Седмицата започва слабо. Понеделник няма какво да ни предложи като икономически данни в календара си, затова по-скоро очакваме търговия с по-слаб тон и изцяло задвижвана от отчетите, слухове или други новини.

Вторник темпото се забързва като по време на щатската сесия очакваме продажбите на съществуващи домове и седмични запаси от петрол на API.

Сряда азиатската сесия започва с търговски баланс на Нова Зеландия, а след началото на европейската сесия, германските производствени данни ще държат европейските трейдъри на нокти. PMI данни за Еврозоната следва, както и за Щатите, включително запасите от петрол и продажбите на нови домове в САЩ.

Четвъртък ще е най-натоварено, като европейската сесия отново ще започне с данните от Германия за Ifo бизнес климата, а по обяд решението на ЕЦБ за лихвите и официалния отчет. Преди щатската сесия очакваме данни за продажби на дълготрайни стоки и първоначалните молби за помощи. Пресконференцията на ЕЦБ следва преди щатското отваряне.

В последния ден от другата седмица, петък, азиатската сесия започва с данните за CPI на Япония, а по-късно през деня ще очакваме данните за БВП на САЩ, потребителските настроения на Michigan и броя нефтени платформи на Baker Hughes.


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни