www.varchev.com

Пазарен обзор в началото на европейската борсова сесия

Рейтинг:

12345
Loading...

Европейските акции бележат ръст, а азиатските им колеги възвърнаха загубите направени по-рано, докато индийския Sensex се търгува на по ниски нива в навечерието на решението на ЦБ за лихвените равнища в страната.
Европейските пазари се повишиха като Rio Tinto Plc обяви първата си годишна печалба от три години насам. Индексът MSCI увеличи своя ръст към най-високото ниво на затваряне от юли месец 2015 година. Йената се колебаеше след решението на централната банка да изкупи облигации за трети път в една седмица. Петрола спадна за трети пореден ден след като американските запаси на лек суров петрол нараснаха. Медта и останалите метали се покачиха защото работниците от най-голяма мина в света за мед обещаха да започнат стачка.
Икономистите очакват централната банка на Индия да намали лихвените проценти, които и без това са на шест годишно дъно.
Движенията на финансовите пазари са плахи, защото инвеститорите очакват повече яснота по програмата на Тръмп за увеличаване на разходите и понижаването на данъците. Към момента са предвидени някои облекчения към компании като Tata steel Ltd и Rio Tinto, които показват силни резултати.

  • Индексът Stoxx Europe 600 се увеличава с 0.5 на сто, воден от суровинните производители. Rio Tinto скочи с 2.6 на сто, тъй като обяви, че ще плати много по-висок дивидент от очакваното и обратно изкупуване на $500 млн.
  • MSCI добави 0.3 на сто. Topix нарасна с 0.5 на сто, а Kospi спадна с 0.5 на сто, главно заради Samsung Electronics който спадна с 1.1%
  • Hang Seng China Enterprises индекс се повиши с 1,1% до пет-месечен връх, воден от строителните предприемачи и автомобилните компании. Съставният индекс на Шанхай се покачи с 0,4 на сто.
  • Фючърсите на SP500 бележат ръст от 0.1%, докато Dow Jones докосна върха направен след импулса когато проби $20 000

Валутни пазари:

  • Bloomberg Dollar Spot index нарасна s 0.2%. Валутата е все още надолу с 3% от пика на 03 януари.

  • Йената нарасна с 0.2% до 112.23 за долар. Валутата се отслабна с 0,6% от предишната сесия. Еврото се спадна с 0,3 на сто до $ 1,0650.

Commodities:

  • Петрола спадна с 0.9% до $51.71 за барел в Ню Йорк. Инвеститорите смятат, че съкращенията на ОПЕК са компенсирани от добива на шистов газ в Щатите.

  • Медта се покачи с 1.9% след като работниците в най-голяма мина в света обявиха, че е вероятно стачка от тяхна страна.

Облигации:

  • Доходността по десет годишните държавни ценни книжа спадна до 2.40% като това е спад от две седмици насам.

 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни