www.varchev.com

Пазарен обзор

Рейтинг:

12345
Loading...

Само преди няколко, след като Dow Jones Industrial Average достигна най-високото си ниво, изтри повече от 600 пункта, като загуби цялата си печалби за годината.

Не винаги е възможно да се определи защо пазарът е нагоре или надолу във всеки един момент, но има няколко фактора, които вероятно са допринесли за неотдавнашните разпродажби.

Разбира се, според основни индикатори американската икономика е силна. Безработицата е на историческо дъно , а бизнеса и потребителите са уверени в растежа. Освен това икономическата продукция нараства.

Както и през цялата година, компаниите отчитат най-вече добри финансови резултати за третото тримесечие. Но този път директорите говорят за предизвикателствата, пред които са изправени, с нарастващите разходи за производство и материали и относително новите тарифи. Някои от тези ръководители казват, че техните маржове на печалба рискуват да бъдат притиснати от тези фактори, добавяйки, че те може да се наложи да прехвърлят нарастващите разходи към клиентите, ако все още не са.

Седем от седемте сектора на S&P500 в момента коригират, което означава, че са загубили 10% или повече от най-новите си стойности. Най-засегнати са материалните запаси, финансите, енергийния сектор и индустриалния. Потребителските стоки са стабилни, отчитайки пети пореден месец на печалба, водени от Procter & Gamble и други.

Така наречения индекс на страха е на 25, което е най-високата стойност от пазарните загуби по-рано тази година. Това е индекс, който се опитва да прецени в каква посока ще поеме S&P в краткосрочен план.

Това ни води до Федералния резерв, който увеличи референтния си процент три пъти тази година и се очаква да повиши лихвите още веднъж през декември. Федералният резерв е решен да се изправи срещу инфлацията и сигнализира за желание да продължи да повишава лихвените проценти, за да я контролира, въпреки критиките на президента на САЩ Donald Trump.

Повишаването на цените обаче оказва влияние върху готовността на потребителите да вземат заеми. Банковите акции тази година поеха удари точно от притеснения за отпускането на заеми. Новите продажби на жилища през септември спаднаха с 5,5% до двегодишно дъно, а продажбите на автомобилни също намаляват.

На лице са и притеснения за това какво се случва в чужбина. Китай, втората по големина икономика в света, показва по-бавен растеж. Икономическия растеж от 6,5%, които беше обявен миналата седмица не отговаря на очакванията. От друг страна са надвиснали притесненията за търговския спор със САЩ, като всяка от страните се зашливява с тарифи за милиарди долари за внос. Няма определен график за решаване на тези различия, въпреки че президентът Trumpсе очаква да се срещне с китайския Xi Jinping в Аржентина на срещата на Г-20 през следващия месец.

На фона на напрежението в търговията е друг фактор: щатският долар е силен в сравнение с китайския юан и други чуждестранни валути, което прави американските стоки по-скъпи. Това е проблематично за нововъзникващите пазари, където дългът в деноминирани долари става по-скъп за погасяване и където търсенето на американски стоки може да намалее.

Във фокуса на пазара попадат и други две държави, а именно Саудитска Арабия и Италия. Цените на петрола напоследък падат, но с американските санкции, които ограничават достъпа на ирански петрол на пазара, ще зависи от саудитците и другите членове на ОПЕК да решат как да компенсират загубеното предлагане. Италия е в трудни преговори с Европейския съюз за преструктуриране на дълга.

И накрая не бива да забравяме, че наближават избори в САЩ, което би могло да породи страх на пазарите, че реконструкция на Конгреса, с поне една, ако не и двете камари, може да доведе до демократичен контрол, което от своя страна да съкрати някои от дерегулационните и про-бизнес политики, преследвани от сегашното ръководство.


 Trader Georgi Bozhidarov
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни