www.varchev.com

Пазарният курс на EUR преминава над 71 RUB.

Рейтинг:

12345
Loading...

На 11 август към 16:25ч EUR достигна 71,16 RUB. По същото време USD се търгуваше за 64,16 RUB. В момента котировката EUR/RUB достигна 71,73.

Спадът на RUB е свързан с две водещи теми, девалвацията на китайския юан и ценовата динамика на петрола.

Най-общо RUB се намира под натиск както на външни, така и на вътрешни фактори. При външните влияе цената на петрола Brent, която през август вече слезе под $ 49/бар. Още по-силно е влиянието на пазарните очаквания за повишаване на лихвените нива в САЩ рано тази есен. Девалвацията на юана постави на изпитание всички икономики, обвързани с китайския пазар. Отражението върху RUB се преценява от някои анализатори като катастрофално.

“Превърнахме се в петролни трейдъри, търгуваме петролната динамика, чрез RUB, която повтаря напълно петролните движения...“ коментират за Reuters дилъри от Москва.

На вътрешния пазар, банките в РФ започнаха подготовката си за предстоящи падежи по външни задължения. Общият обем дългови плащания извън страната на руски банки и корпорации се оценява над $14 млрд. Това е сериозна предпоставка още в началото на есента USD да достигне 65 – 70 RUB, което ще създаде сериозен проблем пред ЦБ на Русия.  Правителството и Elvira Nabiullina вече няма да имат условия да продължат да намаляват лихвените нива. От друга страна, руското Министерството на икономиката продължава да очаква спад на БВП на Русия с -3% през 2015. Това според тях ще е преход на икономиката по пътя на растежа през 2016. Икономистите  от Международния валутен фонд и Световната банка, обаче прогнозират доста по-тежка и продължителна икономическа рецесия.

Краткосрочно се очаква консолидация поради сезона на отпуските. Първата силна съпротива е на нива 64,5–65 RUB за USD и линия на подкрепа – около 62,5 RUB  за USD.

EUR-RUB_12aug

Jr.Trader G.Hristov


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни