www.varchev.com

Пазарни показатели за президентските избори във Франция

Рейтинг:

12345
Loading...

Волатилността се повишава с наближаването на първия кръг от президентските избори във Франция, които предстоят след по-малко от седмица. Докато пазара остава предпазлив поради по-силното представяне на кандидата Marine Le Pen или кандидата  JeanLuc, инвеститорите очакват победа на един от двамата кандидати.

Ето и някой ключови индикации, които може да следите:

Държавен дълг

Цената на държавния дълг на Франция - доходността, която се плаща по облигациите, позната като OATs, е близка до тази на Германия, което отразява състоянието им като едно от най-безопасните за притежаване на държавен дълг.

1

Напоследък обаче тази връзка е започнала да се разваля: от края на 2016 г. доходността, която Франция изплаща на своите 10-годишни облигации се е повишила рязко, в сравнение с тази на Германия. През февруари, връзката между OAT/Bund достигна най-високите си нива от средата на 2012г, на фона на най-тежките дни от кризата в еврозоната.

David Owen, главен европейски финансов икономист в Jefferies, казва, че инвеститорите стават "много загрижени" относно френските избори.

Миналата седмица спреда между френските и немски 10-годишни облигации се върна в близост до тези върхове, след като избирателната анкета наклони резултатите в полза на кандидата от левицата JeanLuc Mélenchon.

Покачването на доходността означава, че френските държавни облигации са започнали да се движат по-скоро подобно на тези от периферната икономика в еврозоната, като Италия.

Доходността се движи обратно пропорционално на цената, което означава, че инвеститорите считат, че френския дълг се обезценява.

Ключовият въпрос за следващите седмици, е дали " резултата от първия изборен кръг ще бъде достатъчен да върне купувачите обратно на пазара" или дали спредовете ще останат широки до втория тур на изборите каза г-н Оуен.

2

Derek Halpenny европейски ръководител на научните изследвания на пазарите в световен мащаб в MUFG, прогнозира, че Le Pen може да доведе спреда на 10 годишните облигации до нивата от 2011-2012г по време на втория тур. Тогава спредовете са достигнали своята върхова стойност по време на кризата е еврозоната, "доста бързо и мигновено".

Френските банкови акции

Докато инвеститорите настояват за по-голяма възвращаемост за да запазят правителствените си облигации, френските банки не са последвали този пример. Доходността на някои банки покрива облигациите които са подкрепени от много ипотеки.

3

Тази тенденция по-често се свързва с периферните европейски страни и може да показва, че инвеститорите ясно се насочват спрямо политическата ситуация.

Положителната перспектива може е подкрепила фондовия пазар в лицето на политическа несигурност. След низходящата тенденция в първите седмици на 2017 г. акциите на водещите френски банки са се възстановили до края на март.

Това се отразява на по-широкото спокойствие сред френските акции: САС 40 се търгува около най-високите си нива за повече от година.

EUR/JPY

Твърде много други фактори влияят на еврото спрямо долара. Доналд Тръмп се опитва да събори долара докато данните от еврозоната стават все по-силни данни и ЕЦБ се опитва да успокои очакванията за месечните си покупки на облигации.

4

Така че инвеститорите се фокусираха върху еврото спрямо безрисковата йена, за да се хеджирът покрай предстоящите избори във Франция. Освен това, ако Le Pen спечели преднина срещу Mélenchon, бихме наблюдавали разпродаване на еврото с до 6% след първия тур. Но дори и да не успее да спечели, инвеститорите не трябва да изпускат от поглед проблемите от управлението на центристкия президент.

"Когато обединената подкрепа за Le Pen и Mélenchon остава над 40 на сто, ще има достатъчно основания да се съмняваме относно готовността и капацитета за реформиране на Франция", казва Nicholas Spiro.

Източник: FT

Trader I. Ivanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни