www.varchev.com

Пазарното рали на Тръмп в изчакване, но вероятно не е приключило

Рейтинг:

12345
Loading...

Пазарите на акции навлязоха в епично рали, след като Доналд Тръмп беше избран за президент на САЩ.  Но сега, след като Тръмп встъпи в длъжност, ентусиазмът малко утихна.

Индексите DJIA, S&P500 и Nasdaq все още не са далеч от историческите си върхове. Така че Wall Street не е като да са се панирали относно Тръмп.

Обаче някои експерти мислят, че ралито няма да продължи, докато Тръмп не даде по-голяма яснота относно икономическите си планове и по-конкретно предложенията за стимули.

Директорът по инвестиции на Hinsdale Associates, William Lynch, каза в репортаж, че все още се изчаква да се види дали тези политики за насърчаване на растежа ще бъдат осъществени или не, и ако да, колко време ще мине, преди те да имат ефект върху икономиката. Докато не стане по-ясно, акциите е по-вероятно да се движат в консолидация.

В първата си пресконференция след изборите, Тръмп прекарал доста време, порицавайки силно фармацевтичната и биотехнологична промишленост за високите цени на лекарства.

Lynch написа, че инвеститорите биха предпочели да видят „детайли относно политиките за намаляване на корпоративните данъци, дерегулацията и финансовите стимули“, вмето повече нападки срещу големите бизнеси.

Мелиса Браун от софтуерната компания Axioma, се съгласи, че инвеститорите все още се опитват да разберат какво да правят, заради честите „туиитове“ на Тръмп. Непредсказуемостта е повишила нивото на риска.

Браун също добави, че търгуваните обеми на Wall Street са били  крайно ниски от изборите, което е знак, че инвеститорите чакат повече конкретика относно икономическите планове на Тръмп.

Все пак обемите скоро може да се вдигнат. Преходният период е на път да приключи и Тръмп да се залавя за работа.

В понеделник новата администрация ще започне работа, с което ще допринесе до вероятно повишаване на волатилността на пазарите - казва главния пазарен стратег на Ameriprise, David Joy.

Но David Winter, инвеститор от Wintergreen Advisers, настоява инвеститорите да избягват шума. Докато Тръмп успешно намалява корпоративните данъци, много големи американски компании ще процъфтяват. Той добави, че е настроен положително около света на Доналд Тръмп и че по-голямата част от неговото портфолио ще спечели от про-бизнес политиките.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни