www.varchev.com

Парадоксът, Илон Мъск

Рейтинг:

12345
Loading...

Той е сравняван с някои от големите визионери на бъдещето. Разработва иновативни решения в отговор на предизвикателства сврзани с околната среда и устойчивостта. Обхвата на бизнеса му би изтощил всеки, въпреки това той твърди, че „ няма такова нещо като бизнес“, но списание Forbes го нарежда на 70 място сред най-богатите хора в света, като оценява състоянието му на 13,6 млрд долара. Успява да си позволи по 6 часа сън всяка нощ, но наваксва със 100 часова работна седмица.

Ето и някои от най-забележителните му начинания:

Tesla Motors:
Създателите на компанията Tesla Motors са Мартин Еберхард, Марк Тарпенинг, ДжейБи Страубел и Иан Райт през 2003 година. Една година по-късно Илон Мъск инвестира в компанията и става нейн председател. След началото на финансовата криза от 2008 година, Мъск става главен изпълнителен директор (CEO) на компанията и задържа тази позиция до днес. Желанието на Мъск е построяването на компактен автомобил на цена под 30 000 долара и изработката и продажбата на компоненти за електрически задвижващи системи на други производители на автомобили на достъпни цени, без те да трябва да разработват продуктите сами.

SpaceX
Мъск използва около 100 милиона долара от своите лични пари, за да финансира и основе Space Exploration Technologies (Технологии за изследване на космоса) или SpaceX. Това се случва през юни 2002 година в Хоторн, Калифорния. Мъск е главен изпълнителен директор (CEO) и основен дизайнер (CTO). През 2006 година SpaceX сключва договор с НАСА за разработка и тестване на нов космически апарат, Falcon 9, за транспортиране на товар до международна космическа станция. Следва нов договор за 1,6 милиарда долара през 2008 година.

X.com и PayPal
През март 1999 година Мъск става съосновател на x.com – компания за онлайн финансови услуги и разплащания чрез електронна поща. Една година по-късно x.com се слива с компанията Confinity, която извършва парични преводи, познати под името PayPal. Новосъздадената компания се фокусира върху PayPal и през 2001 година се преименува на PayPal. Първоначалният растеж на компанията е благодарение на популярна кампания, чрез която нови клиенти биват привлечени, след като получат превод през услугата. През октомври 2002 година компанията е закупена от eBay за 1,5 милиарда долара в акции, от които Мъск получава 165 милиона долара. Преди продажбата Мъск, който е най-големият притежател на акции, е бил собственик на 11,7% от PayPal.

SolarCity
Мъск измисля концепцията за SolarCity (Слънчев град), а през 2006 година реализира концепцията заедно с братовчедите си Линдън и Питър Райв. Мъск е най-големият притежател на акции. В момента SolarCity е втория по големина доставчик на системи за слънчева енергия в САЩ.
Основната мотивация за финансирането на SolarCity и Tesla е желанието му да помогне в борбата с глобалното затопляне. През 2012 година, Мъск обявява, че Tesla Motors и SolarCity ще си сътрудничат (Tesla ще доставя батерии), за да увеличат процента на слънчевата енергия в енергийната мрежа на САЩ, като програмата ще започне през 2013.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни