www.varchev.com

Перфектната буря се заформя на фондовите пазари

NYSE Traders

Рейтинг:

12345
Loading...

С новите рискове от търговска война, акциите се насочват към последните седмици на лятото, уязвими към отдръпване или дори корекция.

През последната седмица пазарът рязко се понижи, паднал първо от разочарование заради по-агресивните коментари на Фед. Тогава те бяха заличени от страховете президентът Доналд Тръмп да започне нов фронт в търговските войни с Китай, които едва ли ще приключат скоро.

„Истинският въпрос защо ще има корекция според нас е, че тук има голям, мащабен вакуум“, заяви Julian Emanuel, ръководител на капитала и деривативната стратегия в BTIG. „По същество, това е месец и половина вакуум, ако мислите за посоката на реториката. ... Проблемите са Китай, Фед и Brexit. В първите две почти няма да чуете нищо. "

Тръмп, заплашвайки нови тарифи за 300 милиарда долара за китайски стоки в четвъртък, заяви, че тарифите ще влязат в сила на 1 септември, ако Китай не действа, но не се очакват нови разговори преди септември. Икономистите казаха, че ако тарифите бъдат въведени, рисковете от рецесия в САЩ нарастват, особено ако предприятията се оттеглят от инвестиции и евентуално дори наемане. Но това може също да подтикне ФЕД да намали лихвите, за да спаси икономиката, когато се срещне през септември.

След потопа от корпоративни заглавия през последните няколко седмици, сезонът на печалбите също приглушава, като около 60 големи компании отчитат в предстоящата седмица и няма наистина значителни икономически отчети до средата на месеца.

Emanuel коментира, че S&P 500 може да намалее до около 2 879, въпреки че все още очаква да види 3000 в края на годината. Акциите отвориха през изминалата седмица близо до най-високите стойности, а S&P 500 спадна с над 3% през изминалата седмица, но все още над 17% за годината до момента. Шансовете за корекция през Август са големи, тъй като за последните осем години S&P 500 беше отрицателен през август в шест от тях.

Emanuel каза, че ако акциите паднат твърде много или твърде дълго, той очаква да види някои действия от Белия дом, които ще спрат продажбите.

"Ако сте президент, няма начин да допуснете икономическо забавяне през изборна година", каза той.

Валутните пазари бяха нестабилни през изминалата седмица, но индексът на долара беше основно около нулата до петък следобед. Търговците наблюдават както хода на валутния пазар, така и пазарите с фиксиран доход.

Що се отнася до пазара на облигации, спадът в доходността през изминалата седмица беше драматичен, с около 30 базисни пункта при 10-годишната доходност само за два дни.

Доходите, които се движат на противоположна цена, също бяха по-ниски от търговските заплахи на Trump.

„Сега всички чакат следващия tweet. За съжаление, няма икономически календар за това.

Трейдърите ще наблюдават трите аукциона, 38 милиарда долара в тригодишни бележки във вторник; рекордните 27 милиарда долара за 10 годишните облигации в сряда и рекордните аукциони за дългосрочни облигации от 19 милиарда долара в четвъртък.

Съществува и опасност, че доларът може да засили търговската война и да навреди на развиващите се пазарни валути и печалбите в САЩ. Китайската валута отслабва спрямо долара.

Нестабилността на валутата може да се превърне в голямо смущение, което би могло да бъде още един фактор, който да определи средносрочния тренд на рисковите пазари като пазара на акции.


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни