www.varchev.com

Икономическите и политическите новини, които ще движат пазарите тази седмица

Рейтинг:

12345
Loading...

Срещата на ЕЦБ, изборите във Великобритания и изслушването на Джеймс Коми ще движат пазарите тази седмица, като очакваме тези събития да повлияят положително на убежищата, като злато и японска йена.

Ето и петте основни събития които ще движат пазарите тази седмица:

1.ЕЦБ – решение за основният лихвен процент и програмата за количествени улеснения.
Решението за основният лихвен процент в еврозоната ще бъде взето в четвъртък в 14:45 часа, като фокусът на инвеститорите ще бъде върху пресконференцията на Марио Драги, 45 минути по-късно в 15:30.

Тъй като икономическият растеж в блока се подобрява и политическите рискове намалят, инвеститорите ще потърсят сигнали от президента Драги за това, кога и с колко ЕЦБ може да намали количествените улеснения. Трейдърите вече търгуват слуховете за промяна на монетарната политика и еврото бележи ръст. На фона на по-слабият долар, всяка промяна в обратна посока на монетарната политика на ЕЦБ ще доведе до рязко поскъпване на еврото.

2.Изборите във Великобритания

Британците ще се отправят към урните в четвъртък, като ще трябва да изберат 650 нови членове в долната камара на парламента от които ще се образува новото правителство. Последните проучвания показват, че Тереза Мей има преднина пред своите опоненти, но имайки предвид лошите резултати на Британските проучвания е много вероятно да има изненада, подобна на Brexit. Резултатите от изборите ще повлияят силно на паунда, а ако Тереза Мей изгуби очакваме силен спад на британската валута.

3.Свидетелството на Коми пред сената
Бившият директор на ФБР Джеймс Коми ще свидетелства пред сената за предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 година. Свидетелстването е насрочено за 17:00 часа в четвъртък. Очакваме показанията на Коми да се отразят пряко на индексите и на щатският долар.

4.Търговски баланс на Китай
Китай ще публикува данните за търговският си баланс в четвъртък, като се очаква докладът да покаже, че търговският излишък на страната се е увеличил до $47.8млрд. от $38.0млрд. през април.

Износът се очаква да нарасне със 7% през май, спрямо година по-рано и след скок от 8.0% преди месец, докато вносът се очаква да нарасне с 9.0%, след като през април е нараснал с 11.9%.

Очакваме данните да окажат пряко влияние върху силно зависимите валути от китайската икономика, като AUD и NZD.

5.Решението на Reserve Bank of Australia за основният лихвен процент в страната

Последното решение на RBA за лихвите се очаква във вторник в 07:30 часа.
Повечето икономисти очакват централната банка да запази непроменени стойностите от 1.5% за десета поредна среща и да запази неутралната си политическа позиция, тъй като балансира риска от нарастване на дълга на домакинствата срещу умерена инфлация и ръст на заплатите.

Jr Trader Petar Milanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни