www.varchev.com

Пет акции, които могат да станат "горещи" през това лято част 2

Рейтинг:

12345
Loading...

Миналата седмица публикувахме списък с пет предложени компании за през лятото, криещи в себе си силен потенциал за поскъпване. Сега ще разширим предложенията от акции с още пет компании. Тези компании са за малко по-агресивните инвеститори, като на фона на майския sell - off, в момента се предлагат на хубава отстъпка.

Adaptimmune Therapeutics

Компанията е в категория small - caps, като тя ще пасне идеално в едно агресивно портфолио. Компанията е в сферата на биотехнологиите на клинична база, като фокуса е върху разработването на терапии с T-клетки за борба срещу рака. Основната им технология е това да усъвършенства рецепторите на T-клетките, които по-лесно да се насочват към раковите клетки и да ги унищожават.

Компанията завърши първата четвърт с приход от $168.2 милиона, като очакванията на мениджмънта са тези пари да стигнат за финансирането на проектите им до началото на 2020 г. Разходите са били $22 милиона за периода, което е понижение от 14% спрямо предходната година след като компанията успешно прехвърли своята NY-ESO програма към GlaxoSmithKine.

Citigroup ги оценяват с buy рейтинг и ценови таргет от $8.

Cloudera

Компанията от следващо поколение и е водеща в събирането и обработването на данни, като се наричат "модерна платформа за machine learning и аналитичност".  Продуктът на Cloudera е Apache Hadoop - екосистема за управление на данни. Hadoop предоставя нов начин в сортирането и обработката на данните, намалявайки драстично разходите.

Nomura Instinet дава buy рейтинг на компанията с ценови таргет от $14 за акция.

Falcon Minerals

Компанията предоставя на инвеститорите уникален начин да навлязат в енергийния сектор. Falcon Minerals съхранява петрол, газ и други земни минерали. Също така и притежава земни минерали и ресурси и получава приходи за складирането на тези ресурси от Eagle Ford и Austin Chalk.

Също така компанията притежава и други активи като приблизително 68 000 хектара територия в Pennsylvania, Ohio и West Virginia, където се намира и залежа на шистов газ Marcellus Shale. Falcon Minerals обявиха, че вече имат 150 активни кладенеца около Eagle Ford, като само 28 са били стартирани вече за първата четвърт на 2019.

Stifel слагат buy препоръка с ценови таргет от $10.

Kindred Biosciences

Още една small - caps биотех компания с огромен потенциал. Kindred Biosciences е биотехнологична компания фокусираща се върху запазването и подобряването живота на домашните любимци. Целта на компанията да е предостави на домашните животни същите ефективни и безопасни медикаменти както е при хората.

Стратегията на компанията е да идентифицира такива лекарства и медикаменти, които вече са утвърдени за употреба от хората. След, което да разработи терапевтични средства на базата на тези лекарства, приложими върху кучета, котки и коне.

Ценовия таргет на Stifel е $14 с buy рейтинг.

Zynga

Това е едно от доста по-агресивните технологични предложения, които могат да се окажат доста потенциални за през лятото. Zynga е водеща компания в разработването на игри за моблни устройства и за социалните мрежи. Компанията има относително кратка история, но е успяла да разработи доста солидно портфолио от игри, които включва няколко игри достъпни през Facebook и притежава едни от топ игрите за мобилни устройства. Ключовете франчайзове на компанията са FarmVile, Zynga Poker, Hit it Rich Slots и Words With Friends.

Компанията отчете солидни приходи за първата четвърт, като би очакванията на Wall Street, като Zynga остава и оптимистична прогноза за в бъдеще.

Stephens оценява акциите с buy рейтинг и ценови таргет от $8.50.

Снимка: Flickr


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни