www.varchev.com

Пет причини според Jim Cramer да не инвестирате в индивидуални акции

Рейтинг:

12345
Loading...

Инвеститорите винаги трябва да се оглеждат за потенциални печалби и да имат предвид потенциалните рискове когато купуват акции, защото всичко може да се случи на пазарите, споделя Jim Cramer.

В момента преобладават пет "опасности" около избирането на индивидуални акции, а на инвеститорите наистина ще трябва да им стиска за да купуват. От топ производителя на самолети до топ социалната платформа, през призмата на политиката, негативните новини могат да променят посоката на акциите в рамките на секунди.

"Ще ви дам пет причини защо е трудно да се правят пари на пазарите... и ще ви подготвя за неизбежните последици от това да притежавате индивидуални акции". - завява Cramer в своето предаване, Mad Money по CNBC.

Има доста предимства да притежавате отделни акции, но в момента "горещата тенденция" е инвестирането в индекси.

Boeing

Акциите на Boeing набраха силна инерция, нараствайки двойно от началото на годината като на пръв поглед нямаше никакъв риск. Или поне докато техен самолет модел 737 MAX не беше въвлечен за втори път във фатален инцидент в рамките на пет месеца.

Според Cramer, 737 е основният двигател на растеж за акциите на Boeing, но след събитията те се сринаха с 49% в рамките на дни.

Dollar General

"Доларовите" магазини са се доказали като едно от най-добрите места за инвестиция изобщо в историята, казва Cramer. Dollar General разказваше наистина велика история, но само до момента, в който компанията обяви доста по-слаби резултати и отряза прогнозите си за растеж мнлата година.

Акциите паднаха със 7.5% през тази седмица. В момента те са на доста добра отстъпка и са привлекателни за покупки, но всеки момент анализаторите могат да ги порепоръчат за "sell".

Johnson & Johnson

Cramer слага J&J в списъка с любимите си акции, и то най-вече след новото управление на Alex Gorsky. Според него, компанията разполага с най-балансирания отчет, предлага дивидент и отлична програма за обратно изкупуване.

Компанията обаче изгуби съдебно дело за $29 милиона в сряда срещу пациент, болен от рак, който обвини компанията, че нейни продукти съдържат азбест.

Акционерите притежаваха акциите, заради името, зарди сигурността, че може и вечерта да се спи спокойно ако притежаваш акции на J&J. Акциите им обаче изтриха 1% от стойността си тази седмица. Cramer вече обмисля да ги премахне от списъка си.

Facebook

Cramer си мислеше, че най-лошото за Facebook е приключило до момента, в който не се повдигна поредното сериозно обвинение към компанията за споделяне на лични данни на потребителите.

Водопадът от въпроси не спира, но големите заседания се извършват тайно и инвеститироите няма да получат новини от прокурорите или от компанията. Също така, в сряда, Facebook претърпя сериозен технически проблем, а CPO Chris Cox напуска компанията.

Акциите са на път да запишат най-лошото си представяне някога.

Brexit

Brexit превърна притежаването на акции в доста тежка задача, казва Cramer. Вчера парламента прие гласуването Brexit да се удължи с три месеца, което трябва да бъде одобрено и от ЕС.

Според Cramer, дочул от негов източник, ако се случи hard Brexit от Европейския съюз, ще последва рязко прекъсване на доставките на храна във Великобритания в рамките на дни.

"От една страна, кой иска да притежава акции, когато ще се притесняваме за доставките на храна в Лондон? От друга страна, ако пазара бъде смазан заради страховете от Brexit, може да се разкрие доста добра възможност за нови покупки". - казва Cramer.

"Ако искате да излезете на пазарите, по-добре инвестирайте в индекси." - съветва Cramer

Източник: CNBC


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни