www.varchev.com

Пореден много тревожен знак, че инвеститорите се приготвят за катастрофа на фондовия пазар

Рейтинг:

12345
Loading...

Острите разпродажби следвани от плашещо спокойствие, притесняват инвеститорите и те не изглеждат достатъчно уверени за да търсят покупки на дъното. Да, ралита на облекчение след големите потапяния, но акциите не се възстановяваха толкова бързо, колкото бързо се възстановяват по принцип и със сигурност не се насочват към върховете.

Нежеланието на инвеститорите да напълнят портфейлите си при такива изгодни отстъпки показва колко нервни са те за бъдещето на пазара. И през последната седмица наблюдаваме нови сигнали, че се подготвят за предстоящ срив на пазара на акции.

Според Bank of America Merrill Lynch, търговците са изтеглили 27,6 милиарда долара от акциите в САЩ през седмицата, приключваща на 12 декември, втория по големина отлив за всички времена, а в световен мащаб картинката не е по-розова. тъй като рекордните 39 милиарда долара са били изтеглени от пазара на акции в световен мащаб, показват данните.

Докато числата са очевидни, самия факт, че те са толкова исторически ужасни, означава че хората трябва да са много загрижени. Като цяло това показва крайна тревога сред инвеститорите. И като се има предвид сливането на отрицателните фактори, които тежат на пазара в момента, едва ли можете да обвинявате инвеститорите.

Те все още се притесняват от последиците от търговската война на между САЩ и Китай, от потенциалното забавяне на растежа в световен мащаб, от затягането на Федералния резерв и от новите уязвимости в технологичните акции. И това са най-основните страхове, докато под повърхността се крият и много други подводни камъни.

Ако по някаква причина данните за изходящите потоци на BAML не са достатъчни за да ви убедят в нервността, която прониква на пазара, смятайте, че мечите залози срещу S&P500 са на второ най-високо ниво през цялата година. Това се отразява в нивото на краткия лихвен процент за борсово търгуван фонд, проследяващ бенчмарка на акциите в САЩ.

Към объркването допринася и фактът, че експертите изпращат смесени съобщения. От едната страна стоят хоа като главния инвестиционен директор на Leuthold Group, Jim Paulsen, който е мечи настроен до голяма степен но наскоро възрази, че катастрофата може да е единственото нещо, което може напълно да удари бутона за нулиране на най-големите проблеми на пазара.

От друга страна имаме колекция от Wall Street специалисти, които гарантират сигурността на американския пазар. Разбира се, повечето от тях смятат, че 2019 ще бъде последният удар на бичия пазар, но дори най-низходящият - Mike Wilson от Morgan Stanley - прогнозира, че акциите ще се покачат през следващата година.

В крайна сметка, ако едно нещо е ясно в момента на фондовия пазар в САЩ, инвеститорите търсят подслон сега и оставят въпросите за по-късно. Това е един разумен подход, като се има предвид, че близо 10-годишният бичи пазар ще трябва да посрещне своя край по някое време, а в момента получаваме едни от най-силните сигнали, че все още предстой срив.


 Trader Georgi Bozhidarov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни