www.varchev.com

Портфолио за 2015: злато, банки, пазарите в САЩ

Рейтинг:

12345
Loading...

Докато световните фючърси завършиха годината с приповдигнато настроение, DOW премина границата от 18 000 пункта точно преди Коледа, инвеститорите започнаха да правят планове за новата година, предупреждавайки, че пазарите се намират в област на непрекъснато движение граничещо с безпорядък.

Някои от основните теми през годината –включително силния долар и понижаващите се цени на стоките, създадоха насрещен вятър за инвеститорите. Но както тези събития могат да създадат неблагоприятна пазарна ситуация, така могат и да се използват като нови възможности.

Нека да разгледаме някои от основните стратегии, предложение от мениджърите за попълване на портфолиото за следващата година.

Щатските пазари държат ключа към успеха: Голям брой от мениджърите прогнозират, че долара ще продължи да поскъпва. Съживяването на икономиката на щатите беше основната тема през 2014 година и се очаква добро развитие за валутата. Има и по-голяма възможност за повишаване на лихвените проценти и икономическия растеж да продължи.

Къси поръчки на стоките: След мощни корекции в цената, инвеститорите може да бъдат изкушени да възобновят дългите си позиции върху стоките, но силата на щатския долар може да подържа слабите позиции на стоките, според анализатори от Deutsche Bank.

Ако петрола от вида Brent падне под 60 долара за барел, то той може да загатне за надвисваща опасност върху американските енергийни компании, допълниха от банката.

За следващата година анализаторите предричат средна цена на златото от 1,225$, както и негативни перспективи за петрола. „Но дори цената на златото да падне под 1000$ за тройунция, това не трябва да ни стряска, защото няма да е прецедент“ , коментира Michael Lewis от Deutsche Bank.

Не разчитайте на облигации: Традиционно фиксираните приходи стават доста рискови при повишаване на лихвените проценти и ако Федералния резерв вдигне лихвите, което се очаква да се случи, то приходите от облигации ще понесат сериозен удар.

Възвръщане доверието в банките: Старата репутация на банките като постоянен платец на дивиденти изчезна със започването на кредитната криза, което означава, че инвеститорите са избягали и акциите са станали изключително евтини, каза Arne Hassel от Coutts bank.

„Намаляването на необслужваните кредити, са добра първа стъпка за банките, но те отново трябва да започнат да заемат пари. Отпускането на кредити в Япония постоянно се увеличава от 2011 година насам,по същото време данните от ЕЦБ показват, че отпуснатите кредити са се увеличили за пръв път от 2007 година насам. Междувременно отпуснатите заеми в САЩ също са се увеличили, в момент когато критериите за отпускане на кредити са били затегнати“, добави той.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни