www.varchev.com

Посланията на големите инвестиционни банки за 2016 година.

Рейтинг:

12345
Loading...

Купувайте щатския долар, продавайте австралийския долар. Това препоръчват Barclays, Morgan Stanley, BNP Paribas, Credit Suisse, Danske Bank.

Австралийският долар ще остане една от най-слабите валути на страни от Г-10 тази година, смята анализаторският екип, ръководен от директора на валутните анализи на Morgan Stanley в Лондон Ханс Редекер. Това е така, защото „бързо променящата се китайска икономика, спадащата местна търговия, слабата конкурентоспособност, свиващите се лихвени диференциали и външната уязвимост“ ще повлекат валутата.

Купувайте американския долар, продавайте японската йена. Това препоръчват UBS Group AG, BNP Paribas, Goldman Sachs, RBC Capital Markets.

„Японската икономика може да се изправи пред значителни предизвикателства, като инфлационната цел остава неуловима, а брутният вътрешен продукт продължава да се свива“, пишат анализаторите на UBS в Ню Йорк, водени от един от директорите на валутната и лихвена стратегия на банката Даниел Уолдман. Спадащият износ също може да доведе до поевтиняване на йената.

Продавайте еврото, купувайте шведската крона. Това препоръчват JPMorgan, Bank of America, BNP Paribas, RBC Capital Markets, Danske Bank.

Банките имат и други препоръки освен доларовия трейд. Данните за шведската икономика надхвърлиха очакванията в сравнение с която и да е друга страна от Г-20, посочват анализаторите на Bank of America. Това ще подготви валутата за поскъпване догодина.

„След като Швеция регистрира силен икономически ръст, излишният капацитет в икономиката е ограничен, а през 2016 г. е вероятно инфлацията да се покачи, е много вероятно пазарите да бъдат все по-скептични спрямо капацитета на Централната банка на Швеция да приравни експанзионистичните парични мерки на ЕЦБ“, смятат анализаторите на BNP, ръководени от директора на глобалните валутни анализи на банката в Лондон Стивън Сейуел.

Купувайте щатския долар и продавайте еврото. Това препоръчват Deutsche Bank, Barclays, Goldman Sachs, BNP Paribas SA, Credit Suisse.

През 2015 г. валутните пазари бяха обсебени от идеята, че САЩ ще вдигнат лихвите за сметка на разхлабването на политиката от Европейската централна банка (ЕЦБ) и другите глобални централни банки. След като Фед затегне курса на паричната политика, доларът може да достигне паритет с единната валута през второто тримесечие на 2016 г. Това смятат 17 от над 60 анкетирани от Bloomberg анализатори.

Купувайте американския долар, продавайте офшорния китайски юан. Това препоръчват Bank of America, Barclays, Danske Bank.

Китайският юан може да поевтинее с около 10% спрямо долара през 2016 г., след като САЩ увеличат лихвите, коментира ръководителят на глобалната лихвена и валутна стратегия на Bank of America Дейвид Ву. Неговият любим трейд е 6-месечен форуърд контракт за покупка на долари и продажба на китайски офшорен юан.

Шокираща девалвация на юана през август беше „определящото събитие“ тази година, писа Ву на 8 декември в бележка до клиентите. А сега „привързаността на юана към долара, един брак по сметка, който беше котвата за модела на глобалния растеж при по-добрите години от последните 15, се насочва към развод.“


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни