www.varchev.com

Посоката на акциите ще зависи от доминирането на добрия или лошия Тръмп

Рейтинг:

12345
Loading...

В очите на Wall Street има две виждания относно Доналд Тръмп.
Първото е, че Тръмп ще прокара данъчна реформа за големите корпорации, включително репатриране на трилиони долари от чужбина. Това са пари от базирани в САЩ мултинационални компании. Тръмп също смята да намали и регулациите върху банковия сектор като по този начин ще стимулира кредитирането в страната. Тръмп дори ще даде на Wall Street специален подарък, като премахне доверителното правило при което компаниите, които управляват пенсионни активи трябва да действат в най-добрия интерес на клиентите, а не на себе си. Също така в програмата на новата администрация е налице и изграждане на нова инфрaструктура на стойност $1 трилион долара. Това Wall Street нарича „про-растеж“ или с други думи „Добрия Тръмп“.

Вторият Доналд Тръмп иска да спре имиграцията от седем мюсюлмански страни които са свързани пряко с тероризма, както и да спре издаването на зелени карти на много други. Той провежда нападения срещу стотици нелегални имигранти които са криминално проявени. Също така лошия Тръмп говори на висок глас за изграждане на Стена между Мексико и САЩ, като е изключително горд с това. Също така Тръмп заяви, че е възможно да въведе данък на стоките идващи от Мексико в размер на 20%.
Той тормози американските изпълнителни директори да запазят работните места в САЩ и да не изнасят компаниите си в чужбина заради по евтината работна ръка, като ги заплашва, че ще наложи данък върху стоките произведени в чужбина и внесени в САЩ като щатски стоки. Например технологичният гигант Apple произвежда своите стоки в Китай, но продава голяма част от тях в САЩ. Той многократно обещава да предоговори Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) и гордо заявява, че не се плаши от търговски войни с Мексико или Китай.

От гледна точка на Wall Street Тръмп изглежда, че има ангел и дявол на рамената си. Wall Street обича глобализма, свободната търговия и отворените граници. Колкото по-ниски са данъците и разходите за работна ръка, толкова по-добре за приходите на компаниите, а от там и за акциите им. Wall Street не харесва протекционизъм, строги имиграционни закони и най-вече търговски войни. В миналото такива политики не са довели до нищо хубаво.
Към момента пазарът реагира на добрия Тръмп като бележи нови върхове и отразява възможността за реализация на новата данъчна реформа.

Миналата седмица акциите скочиха когато президента каза: „Отиваме към понижаване на общата данъчна тежест върху американския бизнес. Ние ще обявим новата реформа в близките две или три седмици.“

Неговите коментари относно облагането с данък на вносните стоки събориха акциите на немските автомобилни производители след като каза, че ще ги обложи с 35% мито. Цената на Constellation Brands STZ – компанията която произвежда мексиканските бири Corona и Modelo, които са изключително популярни в САЩ спадна с повече от 10%.

Проблемът е, че много от избирателите на Тръмп харесват именно тези лоши неща – стената, ограничената миграция, протекционизма и др. Така че, въпреки подкрепата която оказа до сега на Wall Street е много възможно Тръмп да обърне внимание и на „лошите“ си обещания.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни