www.varchev.com

Потенциален dollar squeeze: фундамента и техниката

Varchev DXY daily

Рейтинг:

12345
Loading...

Вчера описахме изгледа ни, че в краткосрочен план (3-6 месеца) всички фактори сочат към засилване на долара. Накратко, дори криза в САЩ вероятно ще подсили долара: price action на валутите, особено на традиционните safe haven като JPY и CHF, показват, че доларът остава най-предпочитания safe haven, особено имайки предвид агресивните намеси на японската и швейцарската централна банка във валутните пазари и имайки предвид високите (на относителна основа) лихви на щатските ДЦК. Фундаментът:


Изгледът за Q4: Федералният резерв между Сцила и Харибда


Dollar index (DX)

Доларовият индекс следи кросовете на долара с валутите на други развити икономики. Компонентите и тежестите им в индекса са:

EUR           57.6% 
JPY            13.6%
GBP           11.9%
CAD           9.1% 
SEK           4.2% 
CHF           3.6% 

Техническата картина на доларовия индекс подкрепя фундаменталната картина, че в повечето случаи изборът на Федералния резерв е да увеличава лихвите.

Weekly chart

Varchev DXY weekly

Виждаме ascending triangle формация, която се сформира в дясното рамо на inverse head and shoulders формацията на седмичната графика на DXY. Ascending triangle формацията е по принцип бича, което прави пробив над 96.00 (50% Фибоначи съпротива) по-вероятна, особено имайки предвид предишното сформиране на рамо и глава. Нивото около 95 е подходящо за дълги позиции на долара, имайки предвид, че това е нивото на диагонална подкрепа и на 20-седмичната МА и 50-дневната МА.

Картината се вижда по-детайлно на дневна графика.

Daily chart

Varchev DXY daily

Очакваме пробив над възходящия триъгълник да опита да реверсира предишното възходящо движение, което започва около 101.

Стратегия: При пробив на триъгълника отдолу очакваме цената да се върне до 38.2% Фибоначи около 94.1-94.2. Допълнителна подкрепа за тези нива е 100-дневната МА. При тези нива на индекса ще търсим подходящи технически нива за вход на EUR/USD и други доларови кросове.

Пробив на триъгълника отгоре ще е сигнал за период на засилване на долара. При нива на индекса около 96.00 ще търсим нива за вход на доларови кросове, с очаквания за засилване в долара.

Провалените възходящи импулси на EUR/USD и GBP/USD от тази седмица са още един подкрепящ фактор. Както описахме тази сутрин, 1,306 е ключовото ниво за паунда и обрат на тренда може да започне само при пробив на 1,306-1,307:


GBP/USD: отслабващ възходящ импулс, въпреки позитивните новини от UK


А еврото започна тази седмица с негативен сентимент:


EUR/USD: Началото на седмицата загатва негативизъм при двойката


 


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни