www.varchev.com

Походът на SEC срещу криптотата продължава

Рейтинг:

12345
Loading...

Американската Комисия по финансов надзор повдигна обвинения срещу Daniel Pacheco, човекът зад iPro Network, който промотира бизнес с реферални връзки и криптовалута с име PRO Currency.

Този случай е поредният, който затвърждава поетия път на регулаторите към налагане на регулации и "изкореняване" на злокачествените крипто валути, борси или ICO. Така както крипто индустрията нараства, така и заплахите от нея, които от SEC са си поставили задача да предотвартяват и разобличават максимално.

От Комисията разкриват, че основателите на компанията са привличали инвеститорите с обещания за иновативни финансови продукти, като са им продавали обучителни пакети, които са съдържали уроци по електронна търговия.

Компанията натрупала повече от $26 милиона за да финансира разработването на своята мрежа за директни продажби базирана на blockchain технологията. Идеята е била когато клиентите купуват стоки през онлайн платформата, те да получават отстъпка. Планът за компенсации на iPro Network е съдържал в себе си идеята препоръчаните инвеститори, които инвестират в PRO currency в същия момент и да получават комисионна за всеки привлечен от тях нов инвеститор, който също е закупил крипто валутата. Така Комисията след проведеното разследване е обявила, че iPro Network са продавали деривати без нужната регистрация и лицензи. Същността на нарушението е, че когато компанията е започнала да продава PRO Currency, те е трябвало да се регистрират в Комисята. Дигиталната им валута е трябвало да се приеме от SEC като дериват, а фирмата да се регистрира като брокер в случая. В края на краищата фирмата е насърчавала инвеститорите да спекулират с тяхната крипто валута, превръщайки се единствено в една пирамидална схема.

До момента, SEC са приключили повечето случаи свързани с крипто, извън съда, като все още статута на дигиталните валути остава "съмнителен". Все пак, от Комисията предупредиха, че е възможно законите, които важат за финансовите деривати напълно да се приложат и върху дигиталните активи, в зависимост от тяхната спецификация. В този случай ще важи абсолютната процедура по легитимиране - регистрация, доказване на прозрачност и покриване на регулаторни изисквания.

Да припомним, Комисията за пореден път забави своето решение дали да позволи създаването на първия в света Bitcoin ETF. В допълнение, SEC е предприел регулаторни мерки срещу редица компании, налагайки временна възбрана на дейността им. Освен това, редица активи и сметки са били замразени на няколко крипто фирми, няколко възпрени ICO програми и спрени от търговия дигитални активи или крипто борси.

Източник: Finance Magnates


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни