www.varchev.com

По-добра акция за покупка: Apache Corp vs. Andarko

Рейтинг:

12345
Loading...

През 2016, акциите и на двете индустрии за петрол и газ показаха отлични резултати. Но коя акция е по-добра за покупки сега в момента?

Акциите и на двете компании постигнаха по-добри печалби от пазара като цяло, благодарение на последната находка на Apache Corporation - NYSE: APA,и отличната работа и мениджмънт на Andarko: NYSE: APC.

От началото на годината акциите и на двете компании са паднали и инвеститорите които искат да купуват на ниски цени ще се заинтригуват и от двете фирми, но кои акции са по-атрактивни.

Apache, големия удар на компанията се дължи на находката която последно откри, като закупи земята много изгодно, а след тестовете се оказа че находището се равнява на 3М барели петрол и 75 Т кубични фута с природна газ. Но за сега всичко е в застой, тъй като в този регион не е имало продукция на петрол и газ и за фирмата това означава да започне отначало с проекта. Също така компанията трябва да изгради тръбопровод преди това. След няколко години това находище със сигурност ще доведе до големи приходи на фирмата, но до тогава, не само че печалби няма да се осъществят, но и ще има много разходи и по-точно 1/6 от бюджета и за да подготви терена за добив.  Така че, ако инвеститорите инвестират за по-дълъг период от време, тази акция е за тях.

В контраст Andarko, работи и оперира в региони в които е сигурно че има находища. През последната половина на 2016, фирмата закупи активи от Freeport-McMoRan, за около $2 Млрд и тази покупка се очаква да прибави около 80,000 барела петрол на ден към активите на фирмата. Също така е важно, че 80% от тази суровина е петрол, а не газ която е сравнително по-евтина. Прогнозата е за $3 Млрд печалби, покупка за $2 Млрд ще донесе $3 Млрд.  Andarko, също така продаде част от други активи, които бяха с по-малък процент за печалба за фирмата за да се концентрира върху суровините с по-голяма печалба. От продажбата получи $2.3 Млрд. Al Walker смята че при една тактическа подредба на активите на фирмата може да увеличи печалбите с от 12%-14% допълнително за пет години.

Това е отлична прогноза за Andarko, след като Apache прогнозират само 10% доходи за през 2018. Въпреки ръста от 50% който е прогнозиран, John Christmann прогнозира че продукцията на компанията ще спадне леко в средата на 2017, преди отново да има повишение.

Andarko предвижда отличен ръст сега, а Apache предвижда по-слаби резултати и то с забавяне.

Акциите на Apache са претърпяли по-голям спад от останалите компании в сектора, така че може би тази е по-добрата фирма за покупка, като имаме в предвид че изплащат и 2% дивидент, а другата фирма само 0.3%. Ако Apache, не намали дивидента си, както направи Andarko, през 2016, инвеститорите ще са доста заинтересовани.

Труден избор между двете фирми,след като и двете прогнозират много добър ръст на доходите, докато цената на петрола остане над $50 за барел. Въпреки по-високия дивидент, Andarko остава по-добрия избор, тъй като компанията има по-добър и пълен план за ръст и по-високи доходи сега, докато Apache не.

 

 


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни