www.varchev.com

По-силни европейски пазари, но рисковете от Италия и Брексит остават (29.08.2018)

Рейтинг:

12345
Loading...

Източници близки до преговорите по Брексит между Великобритания и Европейския съюз споделят пред Bloomberg, че вероятно няма да има споразумение през октомври, а по-скоро през ноември. Това отлага крайния срок за споразумението. Официалната дата на Брексит е 29-ти март 2019 г. След излизането на новините, натискът върху паунда се усили. GBPUSD не успя да достигне ключовото ниво от 1,3, което съвпада и с 23,6% Фибоначи ниво. На 4-часовата графика, GBPUSD сформира двоен връх точно под 1,3, което потвърждава силната съпротива в тази зона:

Ще следим GBP/USD за пробив под 1,28. При пробив под 1,28 вярваме, че низходящия тренд в GBP/USD ще се задържи, и следователно ще търсим подходящи технически сигнали за отваряне на къса позиция в посоката на цялостния тренд.

S/L: 1,2827, на тези нива двойката ще пробила над 100-периодната МА и вероятно ще опита нов ретест на диагоналната съпротива от низходящия канал.

Вчера Stoxx 600 се покачи с 0,3%, водени от автомобилни акции и акции от минния сектор. Оптимизмът на пазарите бе подсилен както от достигането на all-time high от S&P500, така и от потенциала за разрешаване на търговския конфликт след търговското споразумение между Мексико и САЩ. Както показва графиката от Bloomberg, вчера индекса успя да пробие над 50- и 200-дневната си МА:

Фючърсите сочат към несигурно отваряне на европейските пазари днес. Натиск вероятно ще окажат новните за отлагането на крайната дата за споразумение за Брексит (което вероятно ще направи преговорите по-напрегнати), както и (очаквано) слабите данни за ръст в БВП на Франция (1,7%).

Ефектът от тези фактори се вижда и в EUR/USD. След няколко дни на силен възходящ тренд, EUR/USD днес падна под ключовото ниво от 1,1700.

На 4-часовата графика виждаме опит за пробив на 38,2% Фибоначи около 1,1700. Опитът за пробив е неуспешен и цената се връща под 1,17, като DeMarker подсказва за отслабване във възходящия тренд.. Ключовата подкрепа тук е 1,165, предишно дъно и подкрепа от пробития диагонал. Ако цената се върне под 1,165 очакваме продължение на цялостния низходящ тренд и провал на обърнатия head and shoulders (с таргет около 1,19).

Към този момент, имайки предвид новините за отлагане на крайната дата за споразумение по Брексит, намираме текущите нива за твърде рисковани за отваряне на позиция. Ще следим пазара за решително затваряне над 1,172 като сигнал за продължение на възходящия тренд след обърнатия head and shoulders, или за пробив под 1,165 като сигнал за продължение на низходящия тренд и провал на обърнатия head and shoulders.

В средно-срочен план изгелдите за еврото ще бъдат потискани и от Италия. След скока в италианските лихви този април, интересът в италианските BTP, държавните ценни книжа, се повишава. Фючърсите на BTP отчитат по-висок open interest, активни фючърсови договори, както показва графиката от Bloomberg:

Голямото количество open interest прави италианските ДЦК особено уязвими към паническо разпродаване в периоди на волатилност и напрежение в ЕС. Текущото количество отворени договори са се увеличили с около 80,000 от юли насам (за фючърси изтичащи до края на годината). Ако се окаже, че купувачите на тези BTP в последният един месец са слабите ръце на пазара, които търсят по-високата лихва на BTP спрямо други европейски ДЦК, ново-отворените 80,000 фючърсови договора могат да се изсипят на пазара в период на паническо разпродаване.

В европейския бизнес, Pernod Ricard SA, вторият по големина дистилатор на алкохол в света, обяви по-високи очаквания за печалби до края на годината, след 9-годишно силно представяне на Jameson, както и силни продажби на продуктите в Китай и Индия. Компанията повиши и дивидента си със 17%.

Легендарният производител на луксозни великобритански коли - известни от филмите за Джеймс Бонд - Aston Martin, обяви, че обмисля IPO, като окончателното решение ще вземе до 20-ти септември тази година. Aston Martin е сред най-дълго очакваните IPO от пазара.

Renault SA, френски производител на автомобили, подготвя нов SUV-crossover, Renault Arkana, който ще цели руския пазар. С изкарването на новият модел SUV, Renault  SA опитва да достигне 5 милиона продажби годишно до 2022, около 40% по-високо от текущите нива. Компанията вижда Русия като най-големия си пазар до 2022.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Графики: Used with permission of Bloomberg Finance L.P.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни