www.varchev.com

Потенциалния финансов мошеник, изловен от софтуер

Рейтинг:

12345
Loading...

Ти си млад и имаш амбиция да успееш. Първи си в офиса и последен напускаш работното си място на Wall Street. Работиш през почивните дни и изпращаш съобщения на колегите си с различни идеи, без значение на работното време. Познай какво? Току що запълнихте някои от полетата които може да ви изкарат като потенциален търговски мошеник.

Бивш анализатор от Goldman Sachs - Erkin Adylov започва да прави база данни с поведението на търговците които имат потенциал да станат мошеници. Данните ще бъдат събрани от предходни събития и случки от близкото минало от финансови институции. Хиляди фактори ще бъдат въведени като - Нива на стрес в гласа, честотата на посещенията в столовата на персонала и други. Компанията на Adylov, базираната в London-Behavox, която оценява работниците, какъв е шанса за даден работник да се превърне в мошеник, и това да може да се прогнозира и да се следи преди да се случи.

Хедж фонд като Marshall Wace и Interdealer Broker TP, са започнали да използват софтуер, с помощта на който да наблюдават работниците. Други фирми като Банки и дилъри на суровини, също са започнали да тестват този софтуер. След като финансовите институции вече са платили глоби в размер на $200 Млрд. за последните 8 години, за пране на пари, манипулация на пазара и през банково финансиране на терористични организации, фирмите започват да следят работниците си, за да се съобразяват с регулаторния орган.

"Ако не знаеш какво правят работниците, вие сте уязвими". Дори някои от банките не искат да разберат колко са уязвими, и те ще са следващите които ще пострадат и ще бъдат глобени. финансовите компании сега изразходват около 20% от приходите си за регулационни процеси, и набират следователи, извън фирмени трейдъри и бивши служители от разузнаването, които да проследяват комуникациите на служителите си. Поради новия закон който влезе в сила от Март 2016, във Великобритания, Мениджъри могат да бъдат подведени под отговорност за действията на своите подчинени и дори да ги грози и затвор.

Behavox използва изучаване с изкуствен интелект който да следи и изследва живота на работника от всяка гледна точка, като колко пъти излиза от офиса, да следи мейлите които изпраща. Софтуера се учи да събира база данни и да ги анализира и ако реши че има причина за по-нататъшно разследване да алармира, като открие разлики в поведение или практики които се различават от останалите работници или групи. Тези разлики може да бъдат нещо, толкова незабележимо като, да се крещи по телефона или използването на тоалетната повече от колкото колегите.  Системата проверява поведението на работниците с предишни случки при които трейдърите са излезли извън релсите на нормалното. Behavox има заложени алгоритми извлечени от предходни случаи от последните 16 г. дори и докладна информация от полицейски следователи от целия свят. След като открие аномалия в поведението на служителя, поставя рискова оценка, която е в частност базирана и на неговото минало поведение и следването на правилата. Софтуера дори изгражда карти с поведението на работниците по между им и алармира за потенциални проблеми, като например ако трейдър има по-близка връзка или комуникация с друг служител който е вътрешен контрол в офиса.

Докато други фирми използват подобни технологии за да наблюдават офисите си, тази компания е изградила централна база данни от поведенчески модели, към които клиентите имат достъп. Основателя на компанията го нарича " Размяна на поведенчески риск". Когато софтуера открие нещо нередно и компанията го разследва, тогава фирмата Behavox, изисква детайли по-случая за да обнови данните за този случай в централната си база данни. Трудната задача на фирмата е да се сдобие с тази информация, която е потенциално негативна за фирмата, в която се разкрие нещо нередно и тези фирми, трудно дават информация за станалото. Ако Behavox успее да събере достатъчно голяма мрежа от фирми които да са част от наблюдаващия софтуер, това ще промени напълно начина по който финансовите институции наблюдават своите служители. В момента само 3 фирми са в мрежа с този софтуер.  Но има пречки и една от тях е разкриването на фирмени тайни и процеси на работа, които може да излязат извън фирмения контрол.

Под ръководството на Donald Trump като Президент, може регулациите на финансовите институции да отслабне и тогава тази фирма да може да упражнява по-лесно дейността си.  Фирмата споделя че този модел на наблюдение ще промени и начина на работа на регулаторите в цял свят.

Adylov познава спорните рискове и бедствени ситуации. Още когато е бил на 16 г. печели награда от George Soros да учи в САЩ за година. Собственика на фирмата е работил 4 работи на веднъж за да финансира своите проекти. Кариерата му с света на Wall Street и акции започнала след като Bidwell го наела на работа като асистент. След като завършил Университет в London, започва работа в Goldman Sachs през 2007 в London, като анализатор и след 7 години е Мениджър на Хедж фонд в GLG Partners. След това решава че иска по-традиционна кариера и открива своята фирма Behavox през 2014 от апартамента си в London.

Adylov и неговия софтуер може да спести много пари на финансовите компании, дори ако регулаторните процеси и изисквания бъдат намалени от новия Президент. До сега банките са доказали че не могат да се справят с този тип проблем, и ако има централизирана база данни и такава технология която да ги обединява, няма да са сами и ще могат да преодолеят и този проблем.

 


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни