www.varchev.com

Противоречието на стоковите пазари

Рейтинг:

12345
Loading...

Стоковият пазар продължава да достига нови върхове. Най-популярното обяснение за това е обещанието на Donald Trump да намали корпоративните данъци.

Но на Wall Street, анализаторите все още не са дали своята оценка за този “бичи” пазар. Всъщност, повечето анализатори очакват спад в отчетите за приходите след встъпването на новия президент на САЩ.
Това противоречие между повишаването на цените на акции, подхранвано от оптимизмът на Trump и влошаването на очакванията за приходите, изострени от скептицизмът на Trump избута борсовите оценки до плашещи нива.

Така че, какво се случва?

Всички, освен анализаторите на стоковите пазари са оптимистично настроени

Анализаторите от Goldman Sachs наскоро прегледаха отчетите за първото тримесечие на компании от S&P 500, и определиха 4 основни тенденции в нагласите:
1.”Ръководствата са оптимистично настроени към потенциала от намаляване на корпоративните данъци, но са загрижени относно граничната такса.
2.Надежди за дерегулацията и подобряване на регулаторната яснота увеличават доверието сред някои екипи по управлението.
3.Мениджърите на индустриалните фирми са ентусиазирани за потенциалните разходи за инфраструктурата и евентуалния край на секвестирането на отбраната.
4.Възгледите на управлението са смесени дали търговските предложения на Trump ще бъдат конструктивни или ще доведат до повреждане на търговските взаимоотношения на САЩ.

3ca70fd4e521c6804bc31a797cf813c0

Защо анализаторите са песимистично настроени?

Истината е, че нито едно от обещанията на Trump все още не е направено закон.
“Новата администрация на САЩ и републиканското мнозинство в Конгреса имат много дръзки планове за реформите по данъчното облагане в САЩ, но вероятността, това да се случи до средата на година ни изглежда доста ниска”, заяви в Петък Jan Loeys от JPMorgan.

“Наближаваме точката на максималния оптимизъм по отношение на политическите инициативи”, каза David Kostin от Goldman Sachs.” Ние не мислим, че тези реформи ще се случат преди края на годината.”
“Положителните прогнози да повишат S&P 500 - това е рядко. За последните 33 години, положителните оценки и очаквания са повишили индекса само 6 пъти”, добави Kostin.

8aa17609db0747709d6a9715de83bf8a

И така, историята се повтаря, като анализаторите дават по-ниски прогнози за печалби във всички области.
“ Не е необичайно оценките да се движат по-ниско за дадена година по време на първото календарно тримесечие”, каза Lori Calvasina от Credit Suisse. “Но ако тази тенденция продължи, то е вероятно да представлява предизвикателство за капиталовите пазари, дали изключително високи оценки и очаквания за корекция нагоре през тази година.”


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни