www.varchev.com

Пътят на FX гурото: Ясна мисъл, сутрешна рутина и трейдинг в пълна концентрация

Stock Trader

Рейтинг:

12345
Loading...

Нека започнем с десетте закона, които ще Ви направят успешен FX трейдър:

1. Използвайте добър хардуер с бърза интернет връзка - бавната интернет връзка ще доведе до закъснели входове, а за Day трейдъра добрата цена е най-важното условие за печеливш трейд.

2. Винаги бъдете в час с новините на финансовите пазари - последователните трейдъри винаги са up to date относно събитията, които движат пазарите.

3. Имайте план за действие, бъдете честни със своите постижения и винаги имайте идея как да ограничите загубите и кога да приберете печалбата.

4. Планирайте добре сутринта си - станете рано и настройте добре умът си. Използвайте сутринта за медитация или упражнения за да бъдете в оптимално ментално състояние.

5. Хранете се здравословно - най-добрите трейдъри остават добре хидратирани през целия ден като приемат високо енергийни храни.

6. Трябва да бъдете високо дисциплинирани и търпеливи - тествайте стратегията си, като предвиждате пазарните движения и след това ги сравнявайте. Доверете се на инстинктите си и вярвайте, че един ден ще придобиете нужните качества за успешен трейдинг.

7. Използвайте демо само за да се запознаете с платформата - разликата в търговията на демо и реална сметка е умопомрачаващо голяма. Трупайте опит с реална сметка, това ще изгради добре вашата психика.

8. Винаги започвайте с минимален обем от средства при минимални нива на ливъридж. След като се убедите, че стратегията Ви работи, преминете на следващо ниво.

9. Никога не търгувайте под влиянието на емоции - емоционалният трейдинг води единствено до загуби.

10. Фокусирайте се само върху една валутна двойка/индекс, докато не започнете да правите регулярни печалби само от нея.

"Рано пиле рано пее", това е една от вариациите на тази поговорка, която съществува в почти всяка култура. Това е поговорка, която всеки успешен FX трейдър трябва да вземе присърце: да се научиш да атакуваш деня още от първия миг е един от най-важните навици, който всеки трейдър трябва да си изгради.

Ранното начало помага на енергийните Ви нива и концентрация. Точно като всяка друга част на човешкото тяло, дори и най-силните умове ще се изморят от работата през деня, в силно техническата и често стресова работна среда, каквато са валутните пазари. Форексът, може да се окаже трудно и умолително преследване за начинаещите трейдъри.

Въпреки това, психическата издръжливост е само един от факторите. Ранното начало също ще осигури по-голяма гъвкавост в процесите на вземане на решения. Учебните техники, които оптимизират начина, по който използвате времето, което имате на ваше разположение, са важни както за успеха, така и за вашето здраве.

Съществуват множество научни доказателства, които показват, че първите два часа от работния ден на човека са най-продуктивни; дори и най-фокусираните и мотивирани индивиди изпитват естествено забавяне на ритъма си след 15:00 часа.

За това приходите, които генерирате в началото на деня, трябва да се разглеждат като основната част от трейдинга ви за деня: всичко, което се постига по-късно, може да се счита за бонус, един вид за добре дошло. Какви са практическите стъпки, които можете да предприемете, за да гарантирате успехът си в ранните сутрешни часове?

Здравословното хранене винаги е разумно решение и човек никога не трябва да пропуска закуската. Може да изберете здравословен вариант, който осигурява енергия за бавно освобождаване през цялата сутрин, какъвто в случая са бананите.

Много успешни предприемачи разчитат на енергийния импулс, който получават от ранния учебен режим. Независимо дали избирате ходене, бягане, силова тренировка или йога, първите упражнения сутрин подхранват, а не изчерпват енергията на тялото. Много експерти разчитат на технологии и персонални устройства, за да им помогнат да приложат своите сутрешни упражнения. Ако се борите да се придържате към графика си, това може да Ви бъде от полза.

Прекарайте десет до петнадесет минути преди да се захванете за работа, за да установите целите си за деня, да се съсредоточите и концентрирате и да игнорирате други отклонения. Петнадесет минути размисъл или медитация ще засилят Вашия фокус и ще облагодетелстват вниманието Ви към детайлите. По-просто казано, 2 до 5 минути фокусиране върху дишането и заобикалящата среда, може да Ви помогне да подобрите перспективите за деня.

Най-успешните FX трейдъри са се научили че, малките на пръв поглед незначителни неща допринасят за крайния резултат. Това може да е нещо толкова малко, като да отговорите на всичките си имейли преди 8 часа. Каквото и да изберете, нека това да бъде една задача, която ще завършите точно преди да започнете работа. Това е първоначалното постижение, на което се гради останалият ден.

Разбира се, след като установите успешна рутина, следващият етап е да повтаряте същия модел на внимателна подготовка всеки ден. Някои хора с високи постижения, включително Марк Зукърбърг и Алберт Айнщайн, са прибягвали до крайности, носейки едни и същи дрехи всяка сутрин, така че умът им да не се разсейва от тривиалната загриженост за избора на облекло. Ако все пак сте човек на модата, тогава се отпуснете, има много други начини да се насърчите съзнанието си към дисциплина.

Така че, вместо всеки ден да носите една и съща дреха, се посветете на една и съща закуска, десет минути мисъл за медитация, десет минути упражнения. Всяко повторение на двадесет минутна сутрешна рутина ще засили ползите за вниманието, мислите и поведението ви.

Снимка: Pixabay.com


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни