www.varchev.com

Разпознаване на тренд обръщащи сигнали

Рейтинг:

12345
Loading...

Едни от най-често използваните трейдинг сигнали за обръщане на краткосрочним и дългосрочни движения са :Pin Bar и Engulfing Setup, които ни дават много точен момент за вход при обръщане на тренда.
Трейдването при обръщане на тенденция може да бъде източник на едни от най-печелившите сделки, но често това е и най-трудната област за влизане поради 2 причини.
- Досегашният тренд може просто да продължи.
- Може да сте прав, че предстои обръщане, но ако таймингът ви не е добър, може да бъдете стопирани.
Следващият пример показва, че с правилните критерии можете безопасно да влезете при обръщане на тренда. Това е дневната графика на AUD/USD:

Преди маркирания Pin Bar наблюдаваме рязък спад на цената. Pin Bar-ът е първият знак, че трендът може да свърши. Въпреки това, сам по себе си, не мисля, че той е достатъчен за потвърждаване на обръщане на тренда, понеже Pin Bar-ът не е близо до предишна подкрепа или Фибоначи ниво. Може просто да е имало корекция, преди низходящият тренд да продължи.

Въпреки това, следващите 2 свещи оформят модел на "бичи" Engulfing Setup. Да припомним, Engulfing Setup означава, когато тялото на първата свещ е "погълнато" в противоположна посока от следващата свещ и едновременно с това и двете свещи имат къси сенки, в сравнение с телата им (по-точно, тялото трябва да заема поне 2/3 от дължината на свещта).

Сега вече с тези два "бичи" сигнала - Pin Bar, последван от Engulfing Setup, може да достатъчно сигурни, за да се отвори позиция.

В обобщение:
- Обръщанията на тренд, макар и трудни за търговия, могат да се търгуват безопасно с правилните критерии за вход.
- Pin Bar-ът и Engulfing Setup-ът може да се подсилват взаимно, особено когато няма предишна съпротива или подкрепа и да изяснят валидността на трейда.
- Можете да излезете рано на дългосрочни графики, защото не сте свикнали да стоите в трейд за дълго време. Трейдването трябва да се основава на стратегически решения вместо на емоционални.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни