www.varchev.com

Резултатите на големите банки от първият кръг на стрес тестовете в САЩ

Рейтинг:

12345
Loading...

По време на първият кръг от стрес тестовете тази година  34 от най-големите банки в щатите успяха да ги преминат успешно. Проучванията показват дали кредиторите с повече от $50млрд. активи могат да издържат хипотетична глобална рецесия при която безработицата достига 10% до третото тримесечие на 2018, а фондовият пазар прави корекция от 50% до края на текущата година.

Като цяло резултатите показват, че банковият сектор е добре капитализиран и повечето банки поддържат значителни капиталови резерви за подобен сценарии. Въпреки това обаче, няколко от банките достигнаха минималното ниво нужни капиталови резерви, а сред тях са дори лидери като Goldman Sachs и Morgan Stanley.

Според големите банки тазгодишният стрес тест на банките е един от най-тежките през последните няколко години. От друга страна ФЕД казва, че при при най-лошият сценарии банките биха изгубили близо $383млрд.

От ФЕД заявиха, че някои банки са успели да преминат тестовете от вчера само защото не е наличен сценарии за спад под минималните нива на оттегляне на активи от клиентите. Този сценарии ще бъде отигран на следващият стрес тест на 28 Юни, сряда и е много възможно някои банки които сега са преминали теста, другата седмица да не успеят.

Базираната в New York Goldman Sachs се доближи близо до минималното изискване на ливъридж от 3%, като достигна ниво от 4.1%. Morgan Stanley се представи по-лошо от Goldman и достигна 3.8%.

Преминаването на някои банкови институции успешно през една от степените на стрес тестовете не означава, че следващата седмица това ще бъде така. Вторият кръг от тестове ще оцени и качествените стандарти, като например дали банката разполага със силен набор от системи за управление на риска. Само 13-те най-големи банки подлежат на качествения преглед тази година, докато 21-те по-малки банки са освободени.

Инвеститорите ще насочат своето внимание върху втората степен на стрес тестовете следващата сряда, 28 Юни и при евентуални лоши резултати на някои от големите банки е възможно да видим спад във финансовият сектор на пазара. Ако резултатите са много лоши, това най-вероятно ще окаже силно негативно влияние върху индексите. Възможен е натиск и върху долара.

Източник: Bloomberg Pro Terminal

Jr Trader Petar Milanov


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни