www.varchev.com

Решения на RBA и BoE относно лихвените проценти през идната седмица

Рейтинг:

12345
Loading...

Индекс на ISM в сферата на производството, решение за лихвения процент в Австралия и Великобритания, данните за заетостта от Нова Зеландия, Канада и САЩ, Марк Карни ще говори в Лондон, Търговския баланс на Канада и САЩ. Това са основните акценти през следващата седмица.

US ISM Manufacturing PMI: Понеделник, 17:00 часа. Производственият PMI продължи свиването си през декември след разочароващите данни от 48.6 през предходния месец. Това е най-ниското ниво от юли 2009 с понижения във всички области. Производственият PMI се очаква да остане на 48,6 това време.

Решение на RBA за лихвения процент: Вторник, 05:30. Резервната банка на Австралия запази лихвената ставка на нива от 2.0% на заседанието си през декември. Говерньорът Глен Стивънс отбеляза известно подобрение в икономическите условия, но в бъдеще може да е необходимо допълнителна смекчаване на паричната политика. Стивънс заяви, че е готов да намали лихвите, ако икономически данни се влошава. На заседанието във вторник се очаква запазване на сегашния лихвен процент като е възможна висока волатилност по време на рилийза.

Данни за заетостта на Нова Зеландия: Вторник, 23:44. Пазарът на труда на Нова Зеландия неочаквано се сви за първи път от три години насам през третото тримесечие, главно поради спада в непълното работно време. Заетостта спадна с 0.4% след ръст от 0.3% през предходното тримесечие. Икономистите прогнозират пазара на труда на Нова Зеландия да се разшири с 0.8%, докато безработицата се очаква да се повиши до 6,1%. При потвърждение на прогнозите е вероятно NZD да загуби позиции срещу основните си конкуренти.

Заетостта в частния сектор в САЩ според ADP: Сряда, 15:15. US заетостта в частния сектор се увеличи с 257,000 работни места през декември според доклада ADP. Данните дадоха сигнал за силна икономика последвани от ръст от 211,000 през предходния месец. Силата на пазара на труда предполага, че състоянието на икономиката остава стабилно и може да подтикне Федералния резерв да повиши лихвените проценти отново през март. US заетостта в частния сектор се очаква да се повиши с 191 000 през януари.

Решение на BoE за лихвените проценти: Четвъртък, 14:00 часа. Английската централна банка запази лихвените проценти през януари на фона на нестабилността на световните пазари и непрекъснатия спад в цените на петрола, което доведе до забавяне на инфлацията още повече. Само един от членовете на MPC гласува за покачване до 0.75%. Членовете на MPC вярват, че "перспективата остава непроменен от предишните икономически прогнози през ноември. Но протокола също така отбеляза, нестабилността на финансовите пазари, както и в цените на акциите в частност. Освен това, MPC подчерта спад в цената на петрола, което силно ще засегне растежа на инфлацията с 40%.

Изявление на Марк Карни : Четвъртък, 14:00. Управителят на BoE Марк Карни ще говори за доклада за инфлацията, в Лондон.

Молби за помощи за безработица в САЩ: Четвъртък, 15:30. Броят на новите претенции за помощи при безработица в САЩ е намалял през миналата седмица от шест-месечен връх от 294 000 до 278 000, като отново потвърждава силата на пазара на труда в САЩ. Броят на новите претенции се очаква да бъдат 286 000 тази седмица.

Данни за заетостта в Канада: Петък, 15:30. Канадският пазар на труда се разшири неочаквано през декември добавяйки 22.800 работни места. Темпът на нарастване на заетостта през 2015 е малко по-силен, отколкото през 2014 г. и 2013 г.

Търговския баланс на Канада: Петък, 15:30. През ноември търговският дефицит на Канада се сви до $ 2 милиарда. Търговският дефицит на Канада се очаква да достигне близо до нулата.

US Търговски баланс: Петък, 15:30. През ноември търговският дефицит на САЩ се сви до деветмесечно дъно от $ 42,40 милиарда. Търговският дефицит на САЩ се очаква да достигне до $ 42.8 милиарда през декември.

Е.Димитров JrTrader


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни