www.varchev.com

Седем акцента за пазарите през 2015 година

Рейтинг:

12345
Loading...

„Конят ще е вечен, автомобилът е само прищявка“, президентът на Michigan Savings Bank, през 1903 година, дава съвет на адвоката на Хенри Форд да не влага пари в тази новоизлюпена технология. Примери като този  би следвало да ни откажат от това да правим предположения, особено отнасящи се до бизнеса и пазара.
Струва си обаче да помислим, какво може да се случи в следващите 12 месеца – също както петрола и неговия шокиращ спад през тази година. Има изобилие от неща, които всеки си мисли, че могат да се случат през следващата година. Федералния резерв ще вдигне лихвения процент. Кризата в Гърция ще придобие нови измерения. Владимир Путин ще продължи своята агресивна политика. Но ето и 7 други, които могат да ни изненадат през идната година.

1. Испанската революция: Всеки се тревожи, че политическия смут може да вкара еврозоната в нова криза. Но Испания е държавата, за която трябва всички да са притеснени. В края на следващата година предстоят избори, на които управляващата в момента дясно-центриска Народна партия има малки шансове да запази властта. Все повече нараства доверието в новосформираната радикална партия Podemos . Партията иска прекратяването строгите санкции наложени от Германия. Също така техните намерения са за реструктуриране на испанския дълг, както и намаляването на пенсионната възраст. Евентуалната победа на партията с право ще хвърли световните пазари в паника.

2. Изкупуване на долари от страна на ЕЦБ: Очакванията на всички са, че през следващата година ЕЦБ ще отпусне нови стимули. С повишаващата се дефлация, тя няма много голям избор. Но от друга страна има съгласие какъв актив, трябва да започне да придобива с парите, които печата. Най-лесната опция е да започне да купува долари. Това от своя страна ще доведе до понижение на европейската валута.

3. Shell започва преговори за купуването на BP: За сливане между двата петролни гиганта се говори от години и през следващата година това най-вероятно ще се случи. BP така и неможа да се възстанови след катастрофата в Мексиканския залив. Двете компании ще се пробиват път с петрол за 50 долара за барел, а може би и по-малко. Те могат да направят, това което големите компании правят, когато са в задънена улица. Да се слеят и да намалят разходите.

4. Руския президент Владимир Путин обича да влияе на държавите, които са били част от Съветския съюз включително държави като Беларус, Грузия и Киргизстан. Повечето от тях са поставени в някаква пряка зависимост от Кремъл. Валутна криза е на път да избухне в Беларус, която ще се разпростре и на други места. Ще се повтори сценария от Арабската пролет и много от държавите ще отхвърлят руските репресии и ще почнат да градят новия си облик.

5. Мир в Сирия: Гражданската война в Сирия продължава вече 3 години, като досега е отнела стотици хиляди животи и на нейна територия се създаде терористичната групировка Ислямска държава. Но със срива на цената на петрола поддръжниците на режима на Башар ал Асад , като Русия и Иран, ще бъдат под силен натиск и ще свалят доверието си. Ако Асад бъде премахнат от уравнението, то може да бъде сключено примирие между отделните фракции и да бъде съставено правителство, което да възстанови реда в страната. Това ще бъде добре за пазарите в Близкия изток, което ще доведе до повече доставки на нефт.

6. Завръщането на старите технологии: Старият венил е отново на пазара, но той няма да е единствената „технология“, която ще възстанови старите си позиции. Печатната машина е накарала хората да пишат по-бавно и първо да мислят какво ще кажат, защото е доста дразнещо да променяш нещата след това. Какво ще кажете за телефон, в който можете да говорите? Такъв с жица, който се закача на стената и устройство за набиране отпред. Сега вече наистина има какво да се каже за него.

7. Китайската мания по технологиите:Станахме свидетели на бурното предлагане на Alibaba на борсата. Дръзките инвестиции в Китай са се утроили за последните 9 месеца, като са стигнали до 8 милиарда долара. Няма да отнеме много време на пазарите да дадат тласък на този технологичен балон и комбинацията от Китай и интернет, инвеститорите ще започнат да влагат много пари за „ново 20“. Без съмнение края ще е пагубен, но дотогава те ще са начесали крастата си.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни