www.varchev.com

Седем ултра евтини акции които трябва да притежавате

Рейтинг:

12345
Loading...

Когато една компания има реални приходи, но нейната област на дейност е вън от мода, това може да хвърли нейните акции в пропастта. Тогава е момента в който трябва да закупите тези акции.
Един от най-основните показатели за стойност на акциите е съотношението цена печалба (P/E). Колкото по-нисък е коефициента толкова по-бързо вашата инвестиция ще възвърне своите разходи. Бързо развиващите се компании имат много високо P/E и се харесват на инвеститори които търсят бърз растеж в цената на акцията. Бавно растящите акции имат доста по-ниски коефициенти P/E, но те или изплащат дивиденти или са готови за обрат.
Тези седем подценени акции имат едно-цифрен коефициент P/E но също така се отличават с голяма пазарна капитализация и са солидни компании с реални печалби и огромен пазар. Ето ги и тях:

1. GM P/E: 6.3

GM е дружество с бавен растеж, който може да достави само около 2% ръст на нетните приходи в добрите години. Последната най-добра година за концерна е 2015 година когато продават 3.085млн автомобила в САЩ и 9.8млн автомобила в Китай. Компанията също така раздава и дивидент всяка година. Автомобилите стават все по-добри и мнозина смятат, че в близко бъдеще автономните автомобили ще убият настоящите производители на автомобили. Но дали това ще стане с GM? Едва ли, защото концерна е едно от най-добрите места в света за развитие на именно тези автономни технологии. И GM вече създават такива иновации.

2. eBay P/E: 5.4
eBay е един от първите истински онлайн аукциони в света. Предположението, че Amazon ще навреди на компанията кара инвеститорите да търгуват акцията на доста ниски стойности, докато пазарите продължават да бележат рекорди. eBay вече не е само онлайн сайт за продажби на какво ли не. Компанията вече включва и StubHub, сайт за издаване на билети, множество местни квалифицирани рекламни сайтове и дори фирми за производство на вино. Инвеститорите към момента оценяват това и акцията въпреки Amazon расте, като от началото на 2017 година е налице ръст от 13%.

3. Equity Residential P/E: 5.3
Инвестициите в недвижими имоти се приемат като инвестиции в доходи. Ето защо Equity Residential е добра възможност за доход в бъдеще.
Equity Residential имат пазари в някои от най-горещите имотни точки в САЩ като Ню Йорк, Сан Франциско и Сиатъл. Компанията изплаща 3.2% годишен дивидент който не е много висок за такъв тип компания, но е по-добре отколкото 30 годишни щатски облигации. Компанията също така прави инвестиции в ултра модерни имоти като цели да достави добър продукт на най-заможните.

4. Gilead Sciences P/E: 6.9
Gilead Sciences inc е компания която прави Хепатит C лечимо заболяване и това се възнаграждава добре. Акциите са достигнали своя връх през 2015 година и в момента са назад с 40%. Спада започна след като инвеститорите сметнаха, че болестта в западните клиенти ще бъде излекувана и след това няма да има на кого да продават лекарството си.
Продажбите спадат от $8.5млрд през 2015 година до $7.3млрд през Q4 на 2016 година. Но наклонът на спада не е толкова стръмен и дивидента на компанията е покрил почти пет пъти разликата в цената.
Най-добрата причина за покупка на компанията е нейният баланс. Към момента компанията няма задължения и е с $32млрд пари в брой които може да използва за финансиране на ново придобиване или откритие на ново лекарство за рядка болест. А-кандидатът за лекарство на ХИВ, наречен Descovy би могло да бъде това голямо откритие. Към момента от компанията заявяват, че лекарството е в напреднал стадии на развитие.

5. Delta P/E: 8.8
Ако анализаторите вярват повече на някоя индустрия от автомобилната, то това е тази на авиопревозвачите.
През изминалите години почти всички авиопревозвачи преминаха под някаква форма на фалит или преструктуриране. Delta Airlines беше сред тях. Тя напусна пазара през 2007 година когато обаяви несъстоятелност. В момента компанията е закупена от Northwest, чиято култура е отговорна за успеха на Delta Airlines.
DAL има 10% ръст в приходите за 2016 година, като дълга спада до 15% от активите на компанията. Компанията дори образува и дивидент през 2013 година в скромния размер от 1.6%. Друг важен компонент който не можем да отбележим е спада на петрола който се отрази много позитивно върху нетните печалби на авиокомпаниите.

6. Corning P/E: 8.6
Това е най-евтината технологична акция на пазара. По евтина е от Apple и от IBM. Дори по-евтина от HP Inc. Поглеждайки мобилният си телефон най-вероятно ще видим Gorilla Glass покритието на дисплея което компанията произвежда. През годините компанията произвежда различни видове продукти свързани с иновациите например фарове за автомобили, морски фарове, телескопи и оптични кабели. В днешно време освен Gorilla Glass технологията компанията произвежда и гъвкава материя за покритие на слънчеви панели.
Предвид бума на смартфоните и слънчевата енергия компанията има доста да предложи на потребителите. Ето затова е добре да се насочите към тази компания.

7. Altria P/E: 9.9
Може би Altria Group не познавате добре, но преди да се преименува компанията е известна с името American Philip Morris, или с други думи производителят на Marlboro. Altria винаги е била компания свързана с тютюна. Тя все още купува тютюневи компании и инвестира в развиването им. Като инвеститори, а и като евентуални пушачи вие трябва да знаете че тези компании правят много пари и техните продажби могат да спаднат изведнъж в много редки случаи. Ето затова този сектор е добър и е добре да притежавате компанията.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни