www.varchev.com

Седмицата на истината за валутните и фондови пазари

Varchev Finance trading pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Пред нас стои най-натоварената и критична седмица за валутните и фондови пазари от може би началото на година. Очакват ни купища изключително важни икономически новини, събития и съдбоносни решения, които ще определят трендовете на световните пазари занапред.

 

Още през уикенда лудницата ще започне с новините от срещата на върха на Г-7 в Канада, където главите на седемте най-големи икономики в света се срещат да обсъдят търговските взаимоотношения. На пръв поглед настроенията са "Trump срещу Света", но изненади винаги може да има. От тази среща зависят търговските баланси на Китай, Канада и Германия, като ако Trump не отстъпи с налагането на вносни мита може да има и последователни проблеми за постигане на компромис по темата Nafta.

 

Също така да не забравяме, че на 12.06.2018 - Вторник, би трябвало да се проведе и така широко очакваната среща на върха между САЩ и Северна Корея. След като Trump приключи с "търговските" разговори, той веднага заминава за Сингапур за да се захване с "ядрените" разговори. Изхода от тази среща никой не може да прогнозира, но едно е ясно - пазарните участници ще наблюдават и всяка една изненада или ход извън playbook-a на лидерите ще бъде отразен веднага по графиките ни.

 

Новата седмица също така се очертава да бъде и съдбоносна за Великобритания и паунда. GBP успя да запази печалбите си срещу долара през изминалата седмица и ако законопроектът за напускане на ЕС бъде приет през новата, пред валутата стои позитивна траектория. Напоследък политическата несигурност тежи на ентусиазма към паунда, но нещата може би се променят. Пазарните участници скоро ще могат да търгуват макро-фундамента отново. Ако успеем да преминем през Вторник/Сряда без някакви големи изненади в парламента и ЕС приемат този документ, бъдещето пред паунда отново ще бъде светло. Валутата падна с 10% след референдума през Юни 2015 година за напускането на ЕС, но анализаторите очакват по-голямата част от тази загуба да бъде върната с евентуалното повишаване на лихвените равнища в страната, както и позитивното развитие на преговорите по Brexit. Този така важен законопроект за напускането премине през безброй промени и беше отхвърлен цели 15 пъти от U.K. Parliament's House of Lords. Следващата седмица ще видим последната фаза по пътя му към легислация. Проточените разговори по Brexit и липсата на единна гледна точка тежат на паунда, като политиците не успяха да достигнат до консенсус при най-трудните теми за разговор: въпроса с ирландската граница и митническият съюз.

 

Предстои и изключително ключова седмица и за EUR. Очакванията за посоката са разнопосочни, въпреки разговорите за прекратяване на политиката за QE от ECB. Централните банкери сигнализираха, че ще подготвят края на четиригодишната програма за монетарни стимули следващата седмица, но представянето на единната валутата можа да остане под натиск, заради последните структурни политически събития в ЕС. Икономическите анализатори не очакват повишение на лихвите в Четвъртък, но пресконференцията 45 минути след обявяването ще бъде следена изкъсо за намеци относно бъдещето на програмата за количествени облекчения.

 

Fed също така ще трябва да решат какво ще се случва с тяхната монетарна политика. Трейдърите залагат, че шансовете за повишение на лихвите по време на срещата на централната банка в Сряда са над 84%, което ако историята е някакъв фактор - означава сигурно повишение. Това най-вероятно е вече отразено в стойността на долара, но движение в позитивна посока не е изключено. Както се казва, "купи слуха - продай новината", така че важното в случая ще бъде какъв ще бъде тона на Fed и колко още ще се повишават лихвите до края на годината.

 

Важните икономически новини за новата седмица 11.06 - 15.06.2018 година
Понеделник:
11:30 Великобритания - Индустриално Производство
11:30 Великобритания - Търговски Баланс

Вторник:
11:30 Великобритания - Промяна в Заетостта
12:00 Германия - ZEW Икономически Сентимент
15:30 САЩ - CPI
21:00 САЩ - Бюджетен Баланс на Fed

Сряда:
11:30 Великобритания - CPI
12:00 Европа - Индустриално Производство
15:30 САЩ - PPI
17:30 САЩ - Петролни Запаси
21:00 САЩ - Решение на Fed за Нивата на Лихвите

Четвъртък
04:30 Австралия - Промяна в Заетостта
05:00 Китай - Индустриално Производство
07:30 Япония - Индустриално Производство
09:00 Германия - CPI
11:30 Великобритания - Продажби на Дребно
14:45 Европа - Решение на ECB за Нивата на Лихвите
15:30 САЩ - Продажби на Дребно

Петък:
Неуточнен Час Япония - Решение на BoJ за Нивата на Лихвите
12:00 Европа - CPI
16:15 САЩ - Индустриално Производство


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни