www.varchev.com

Седмицата на истината за световните фондови пазари

varchev-finance-chart

Рейтинг:

12345
Loading...

Срещата на Щатската Централна банка ще открадне фокуса на трейдърите в седмица, изпълнена с качествени икономически новини, решения за лихвените нива, доклади за заетостта и други. Да не забравяме и корпоративния сезон, като през новата седмица ще има много големи компании, които ще докладват своите отчети за тримесечието.

Много на брой компании с голяма пазарна капитализация ще докладват своите приходи, включително Apple, MasterCard, Pfizer, Merck, General Electric, General Motors, Verizon, Exxon и Chevron. Техните резултати със сигурност могат да окажат влияние на паричните потоци и ще предопределят краткосрочния тренд на борсовите индекси, които иначе продължават да се търгуват на рекордно високи нива.

Част от оптимизма на пазарите се дължи и на очакванията Fed да понижат лихвите тази седмица, като прогнозите са за 25 базисни пункта понижение, като и по-агресивните очакват 50 б.п. Това се очаква да отслаби долара и да вдъхне сила на може би вече изморения исторически бичи тренд на индексите. Тези прогнози се отразяват и на златото, което губи от своите позиции, заради предварително позициониране в очакване на FOMC. Може да се допусне, че пазара се готви за по-евтино наместване с дълги позиции, а последния успешен аукцион на облигации да е един от последните преди инвеститорите да започнат дългосрочно да се обръщат към златото, при намаляваща доходност на световните облигации, чиито пазар надминава $13 трилиона. Тук говорим за средносрочно поевтиняване на златото, но определено пазарните участници се подготвят да търгуват решението на ФЕД за лихвите.

Разбира се и търговските преговори ще бъдат на фронтовата линия за пореден път, като всички знаем какво влияние имат те върху крехкия баланс на фондовите пазари. Въпреки, че вече сякаш пазарните участници свикнаха с целия този шум между Вашингтон и Пекин, всяка новина тук може да наклони везните и да създаде волатилност.

Ще е интересно да проследим и развитието на темата Brexit. Boris Johnson заяви, че ще "форсира" подготовките за No - deal Brexit, след като той пое по най-трудния път в преговорите с Европейския съюз. Той застана пред Парламента на Великобритания миналата седмица и коментира, че е радостен да преговаря с ЕС и, че предпочита един порядъчен развод с Блока. Той предупреди обаче, че това негово предпочитание ще бъде изпълнимо само Европа се откаже от гаранциите, които се искат за ирландската граница, а това е нещо, което Брюксел държи да се случи. Ако нито една от двете страни не отстъпи по този казус, Великобритания ще трябва да излезе на 31.10.2019 без сделка. Boris категорично заяви, че предпочита излизане със сделка, като е готов да мобилизира правителството с цялата си енергия, решителност и лидерство. Европа обаче ще трябва да преосмисли позицията си и да се открие отново за преговори за сделката, която May предлагаше, и която беше отхвърляна три път от Парламента. От Брюксел обаче нямат намерение да свалят гарда. Главният Brexit дипломат Michael Barnier изпрати писмо до останалите европейски дипломати, в което той казва, че позицията на Johnson е агресивна, а че искането за елиминирането на т.нар. backstop е просто неприемливо.

По-важните икономически новини за новата седмица:

Понеделник:
02:50 Япония - Продажби на Дребно

Вторник:
06:00 Япония - Решение за Основния Лихвен Процент на BoJ
15:00 Германия - CPI
17:00 САЩ - Продажби на Домове в Процес
23:30 САЩ - API Седмични Петролни Запаси

Сряда:
04:00 Китай - Производствен PMI
04:30 Австралия - CPI
09:00 Германия - Продажби на Дребно
10:55 Германия - Нива на Безработица
12:00 Европа - CPI
15:15 САЩ - ADP Промяна в Заетостта
15:30 Канада - Брутен Вътрешен Продукт
21:00 САЩ - Решение за Основния Лихвен Процент на Fed
21:30 САЩ - Пресконференция на FOMC

Четвъртък:
04:45 Китай - Caixin Производствен PMI
10:55 Германия - Производствен PMI
14:00 Великобритания - Решение за Основния Лихвен Процент на BoE
17:00 САЩ - ISM Производствен PMI

Петък:
04:30 Австралия - Продажби на Дребно
12:00 Европа - Продажби на Дребно
15:30 САЩ - NFP
15:30 САЩ - Нива на Безработица
20:00 САЩ - Брой на Нефтените Платформи на Baker Hughes


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни