www.varchev.com

Нови върхове или пазарен хаос, новата седмица 24.09 - 28.09.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

След седмица, в която щатските борсови индекси записаха нови рекорди, очакванията са за нова доходоносна седмица на Wall Street. Dow Jones Industrial Average се покачи над най-високото си ниво от Януари. Търговското напрежение между САЩ и Китай продължава да разклаща инвеститорите, след като и двете страни продължиха да се зашлевяват с нови тарифи една друга, по-рано тази седмица. Китайското министерство на търговията заяви в четвъртък, че се надява, че държавите ще покажат искреност в търговските преговори.

 

Новата седмица предоставят куп икономически новини, които ще са от съдбоносно значение както за щатските борсови пазари, така и за форекс пазара. Трейдърите ще бъдат фокусирани върху решението за основния лихвен процент в САЩ от Fed. Повишаването на лихвите е почти 100% сигурно. Когато централната банка на дадена страна повишава лихвите, това често се счита за бичи сигнал. Не до толкова в Щатите, където очакванията, че Fed ще повишават лихвите другата седмица носят със себе си огромни сигнали за продажби на долара. От BNP Paribas Asset Management коментират, че долара може да се срине с 10% през следващите от 6 до 9 месеца, докато Invesco Ltd. прогнозират, че ще се потопи с 2% срещу еврото до края на годината. И двете компании очакват решението на Fed на 26 Септември и ще следят за коментари относно въздействието на ескалиращите търговски напрежения. И двете фирми залагат, че зелената валута ще се понижи и заради изравняването в монетарните среди между САЩ и другите основни конкуренти. Пазарите виждат повишение на лихвите с 25 базисни пункта другата седмица като почти 100% сигурно, основано на fed fund futures. Контрактите за Четвъртък показаха повече от 45 базисни пункта до края на 2018 година. Фокуса започва все повече да се измества към перспективите за новата година. Но това само по себе си няма да е достатъчно за значително повишение на долара, според Noelle Corum, портфолио мениджър в Invesco Ltd. Глобалния растеж се подобрява и пазарните участници започват да спекулират за промяна в политиките на ECB и BoJ, а това ще намали подкрепата на долара от повишенията на Fed.


Защо долара ще се превърне от печеливш в губещ до края на годината


Тъй като долара започна да набира скорост тази година, спекулаторите натрупаха бичи залози. Тези с дългосрочни позиции са вече третата по големина група на финансовите пазари, според фонд мениджъри, анкетирани от Bank of America Merrill Lynch Global Research. И въпреки това, известни инвеститори като Ray Dalio, Jeffrey Gundlach и други, започват да променят вижданията си към негативни, заедно с други на Wall Street.

Още през новата седмица очакваме решение за основния лихвен процент в Нова Зеландия. Тук трейдърите не възлагат големи шансове за промяна в монетарната политика на централната банка на този етап. В Четвъртък инвеститорите ще вперят погледи в обявяването на Брутния Вътрешен Продукт в САЩ, като по-добри данни там биха дали нотка на оптимизъм за биковете на долара. В Петък има БВП на Великобритания - който ще покаже как икономиката на страната се представя с наближаването на Brexit и неуспехите на Theresa May и ЕС да намерят обща земя в преговорите си.


Икономиката на Великобритания навлиза в "нова ера" - и няма нищо общо с Brexit


Важните икономически новини за новата седмица 24.09 - 28.09.2018

Понеделник
11:00 Германия - Ifo Бизнес Климат
11:30 Великобритания - Доклад на BoE за Финансовата Стабилност

Вторник
02:50 Япония - Среща Относно Монетарната Политика
08:30 Япония - Реч на Kuroda, Управител на Bank of Japan
17:00 САЩ - CB Потребителското Доверие

Сряда
17:00 САЩ - Продажби на Нови Домове
17:30 САЩ - Петролни Запаси
21:00 САЩ - Решение на Fed за Основния Лихвен Процент

Четвъртък
00:00 Нова Зеландия - Решение на RBNZ за Основния Лихвен Процент
11:00 Европа - Икономически Бюлетин на ECB
15:30 САЩ - Поръчки на Дълготрайни Стоки
15:30 САЩ - Брутен Вътрешен Продукт
17:00 САЩ - Продажби на Жилища в Процес

Петък
04:45 Китай - Производствен PMI
09:00 Германия - Продажби на Дребно
11:30 Великобритания - Брутен Вътрешен Продукт
12:00 Европа - CPI
15:30 Канада - Брутен Вътрешен Продукт


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни