www.varchev.com

Сезонните модели през Септември - солидно представяне на всички фронтове

maxresdefault

Рейтинг:

12345
Loading...

Как се справиха сезонните модели за изминалия месец?

Много добре, особено ако погледнем отвъд заглавията.

През миналия месец имаше 4 движени от сезонността идеи, като три от тях бяха победители а един потенциален феномен.

Нека ги прегледаме.

1) Слабост на петрола на в края на годината

Не е точно така, както изглежда.

Септември като цяло е бил неутрален месец за последното десетилетие но имаше нарастващи доказателства за слабост през последните три месеца на годината. Това беше идеята - изпълнение? 2% понижение към днешна дата.

Главната мисъл беше, че Септември е месец за продажба на ралитата и точно и това се случи, като crude скочи с 15% заради атаката над Саудитска Арабия, само за да върне цялата печалба. Сега, преди да прехвалим сезонните модели прекалено много, това също така служи и за подчертаване на изкуството на трейдинга. Имаше повишение от $3 в началото на месеца и продажба от $58 за понижение до $54, като това само по себе си щеше да е добър трейд. Разбира се, това движение беше унищожено от повишението на 16 Септември.

Като цяло, тази стратегия се оказа печеливша, като ключов момент тук беше търпението - нещо, което може да се каже за почти всички печеливши сделки.

2) Болка за акциите и Канада

Това беше удар и пропуск. Сезонната слабост на фондовия пазар е факт и особено за Канада през този месец. S&P 500 завърши месеца с 1.8% печалба, а Toronto TSX е с 1.6% нагоре, след като удари рекорд в средата на месеца. Този месец наистина се очакваше да бъде най-лошия за Канада, така че може би Октомври?

Заключението тук е, че добрите новини относно търговската война победиха сезонните модели. Те са много полезни, но не могат да заменят фундамента.

3) Сила за USD/CHF

По принцип Септември е втория по сила месец за двойката. Движението не беше кой знае колко впечатляващо, но 100-пипа са си 100 пипа, а двойката удари 3-месечен връх днес.

4) Вторият по слабост месец за златото за последното десетилетие

Това говори само за себе си. Златото беше в лонг тренд в началото на месеца, но върха се образува на 4 Септември и ценния метал падна с 3.1% за месец.


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни