www.varchev.com

Сезонните трендове и модели за месец септември

Рейтинг:

12345
Loading...

Какво казват сезонните модели за месец септември и какво бихме могли да очакваме от пазарите през месеца?

Като цяло месеца не е един от най-добрите за следене на сезонни трендове и модели. Това и не е учудващо. Юли и август бяха основно отпускарски месеци. Завръщането на пазарните участници, банкерите и политиците в следващите седмици ще съживи динамиката на пазарите.

Същото се отнася и за фондовите мениджъри. Лятото се превърна в метафора на скука и пълно отегчение, но септември е именно месеца, в който инвеститорите започват да се замислят за края на годината и позициониране за следващата. Август, когато пазарите бяха на авто - пилот, сезонните модели се представиха много добре.

Гледайки напред, новините около FED, ECB, BOC и тарифите ще движат пазарите през този месец, което може да застраши познатите модели на поведение за септември. Ето и няколко сценария, които биха могли да се развият през месеца.

Петрол. Петролът определено преживява една доста трудна година. Септември по принцип е неутрален месец за "черното злато" през последните 10 години, но признаците на продължаващо поевтиняване в последните месеци на годината се засилват. Ураганите ще са на фокус през този месец. Да, обикновено те движат цената нагоре когато връхлетят, но в момента САЩ произвежда толкова много петрол, че съществува риск да се увеличат запасите допълнително ако започнат да се затварят рафинерии. Септември може и да не е точния месец, в който да продавате петрол, но определено се оглеждайте за шортове по върховете. От друга страна, септември е един от най-добрите месеци за природната газ, но за тази година, ресурса пое доста големи удари.

Акциите и по-специално Канада. Септември обикновено е доста труден за световните пазари на акции. От 1990 насам този месец е един от четирите, в които S&P500 обикновено завършва със спад.

Един конкретен широк индекс е слаб през този месец - канадския основен бенчмарк. TSX Composite за последните 28 години завършва със среден резултат от -1.28%. Заедно със слабия петрол през този период, канадския долар също изпитва затруднения в последните месеци на годината. От друга страна, септември - декември периода е много добър за Nikkei 225.

USD/CHF. Септември е вторият най-силен месец за USD/CHF. Въпреки очакваната сезоност обаче, швейцарския франк не поскъпва с очакваното темпо. Вероятността той да остане силен до края на годината обаче е малка, предвид, че спекулантите са къси, а Швейцарската национална банка може да се извърши интервенция след срещата на ECB този месец.

Златото. Вторият най-слаб месец за ценния метал. През последните два месеца, ресурса се радваше на изключително рали, но може би настъпва време за консолидация?


 Trader Martin Nikolov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни